In unele case, mucegaiul este o reala problema pentru locatari care poate fi combatuta cu greu, atat prin diferite substante folosite care sunt foarte scumpe si uneori ineficiente, cat si cu ajutorul unui dezumidificator casnic. In fond, mucegaiul se formeaza de la prea multa umezeala in incaperi, iar acesta poate aduce numeroase dezavantaje atat din punct de vedere al intretinerii mobilei, al starii in care se afla peretii, cat si din punct de vedere al starii de sanatate al locatarilor.
Ce este un dezumidificator casnic si de ce ai nevoie de el?
Un dezumidificator casnic este un dispozitiv special creat pentru reglarea cantitatii de apa dintr-un spatiu. Acesta poate fi casnic sau profesional. Produsele de acest tip folosite pentru locuinte sunt dezumidificatoarele casnice. Acestea au un principiu simplu de folosire, nu necesita prezenta unui specialist pentru a le monta, si au o durata de viata foarte mare.
Dezumidificatorul casnic poate fi folosit de catre proprietarii locuintelor ori de cate ori intampina probleme cu umiditatea crescuta. Aceste aparate pornesc atunci cand umiditatea din incapere depaseste valoarea setata si se opresc atunci cand ating valoarea programnata. Toate dezumidificatoarele au o cuva de colectare a condensului, iar atunci cand aceasta este plina, se opresc in mod automat. Acestea pot fi si racordate la furtun pentru evacuarea apei direct la canalizare.
Dezumidificatorul din gama profesionala sau industriala este necesar in spatiile mai mari, este proiectat sa fuunctioneze non-stop, este un echipament robust care se potriveste mai degraba in santiere, in demisoluri, muzee, scoli, birouri, iar lista poate continua. Necesitatea unui dezumidificator casnic este destul de evidenta.
Oamenii stiu ca au nevoie de un dispozitiv pentru a controla umiditatea din incaperi atunci cand acestia observa pe pereti mucegai si igrasie, atunci cand tapetul de pe perete se scorojeste si vopseaua se umfla, atunci cand podelele din lemn trosnesc si piesele de mobilier incep sa mucegaiasca si sa putrezeasca si atunci cand se formeaza condens pe ferestre. Dezumificiatorul casnic se alege in functie de marimea spatiului, de nivelul de umiditate din incapere si de puterea acestuia si capacitatea de colectare a apei.