Dificultatile de deplasare provenite din cauza unor afectiuni lombare pot fi o adevarata piedica pentru o viata normala. Cel mai mult sunt afectate persoanele in varsta de astfel de probleme, sfarsind sa aiba nevoie de sustinere din exterior, ceea ce le inhiba sentimentul de independenta.

Din fericire, producatorii au pus bazele dezvoltarii unor cadre de mers, special concepute pentru seniori, astfel incat sa le redea capacitatea de a se deplasa pe cont propriu si de a nu mai depinde de ajutor din exterior. In continuare vor fi prezentate beneficiile unui astfel de dispozitiv de recuperare.

Imbunatatirea mobilitatii

Un cadru de mers ofera sprijin si stabilitate indiferent ca este utilizat in casa sau afara. Inainte de achizitie este important, totusi, sa se tina cont de locul in care urmeaza sa fie folosit. Daca urmeaza sa fie utilizat cu precadere in spatiul exterior, trebuie sa fie achizitionat un dispozitiv conceput din materiale rezistente la razele UV si la umiditate. TesaMedical.ro este un portal web care cuprinde in oferta astfel de dispozitive si aparaturi medicale la o calitate superioara, astfel incat sa fie durabile si sa ofere sprijinul necesar utilizatorului.

Minimizarea accidentelor

Pentru ca accidentele sa fie reduse la minimum atunci cand vine vorba de deplasare, conteaza foarte mult ca persoanele care se confrunta cu probleme de mobilitate sa foloseasca un cadru de mers pana se recupereaza. De exemplu, un pacient care a trecut printr-o luxatie puternica trebuie sa acorde atentie procesului de vindecare, sa poarte orteza de picior si sa nu puna presiune pe membrul inferior bolnav, sprijinindu-se fie in carje, fie in cadru.

Cadre de mers | orteza de picior | TesaMedical.ro

Cadre de mers

Un sfat esential inainte de achizitie este sa se tina cont de greutatea si inaltimea utilizatorului, astfel incat dispozitivul sa fie suficient de solid pentru a conferi stabilitatea necesara. In plus, cadrul de mers trebuie sa aiba si inaltimea reglabila, pentru a fi la nivelul bazinului.

Seniorii sau persoanele care se confrunta cu dificultati de deplasare din cauza unei accidentari sau interventii chirurgicale au nevoie de dispozitive medicale prin care sa isi recapete mobilitatea, dar si independenta.