Gasirea unei tinutei potrivite pentru Revelion poate fi o alegere stresanta. Pentru un eveniment semi-formal, specialistii recomanda alegerea unei rochii de cocktail. Pentru un eveniment formal, alegerea perfecta este o rochie lunga. Ideal este sa fie incercata de mai multe ori pentru a cumpara perechea de pantofi potrivita cu lungimea acesteia.

In ceea ce priveste materialul, argintiul si auriul sunt culori populare de Revelion si sunt o modalitate excelenta de a scoate in evidenta persoanele care le poarta. Pentru o petrecere, specialistii recomanda o rochie de culoare rosie sau o culoare metalica.

Purtarea de culori mai intunecate, cum ar fi maro, violet, verde inchis sau bleumarin, este o alegere populara pentru Anul Nou, atunci cand vine vorba despre o rochie. Acestea permit doamnelor sa fie elegante. Rochia neagra este perfecta pentru orice tip de eveniment. Cu ea nu se poate da gres niciodata si poate fi gasita in aproape orice magazin.

Catifeaua este un material elegant si cald, foarte popular la evenimentele pe timpul iernii. Textura si grosimea acesteia o fac sa fie confortabil de purtat si, in acelasi timp, aduce eleganta si rafinament tinutei doamnei sau domnisoarei care o poarta.

Satinul, matasea sau orice alta tesatura stralucitoare sunt materiale din care se pot crea rochii pentru evenimente formale. Daca evenimentul nu este atat de formal, rochia se poate combina cu un sacou simplu.

Dantela este o alta tesatura care poate fi imbracata in partea de sus sau in cea de jos si este foarte populara in timpul iernii. Din moment ce este o tesatura complicata si detaliata, nu este nevoie sa fie accesorizata. Alegerea unor pantofi simpli va lasa dantela sa fie in centrul atentiei.

Pantofii reprezinta o piesa importanta a oricarui tinute vestimentare, deci merita acordata multa atentie acestui aspect. Doamnele care poarta rochii lungi trebuie sa aleaga pantofi astfel incat rochia sa nu fie tarata toata noaptea. Indiferent de inaltime, culoarea pantofului trebuie sa fie cu o umbra mai inchisa decat rochia, negrul fiind intotdeauna o alegere sigura.

Bijuteriile trebuie sa se potriveasca cu stilul si culorile rochiei, completand tinuta intr-un mod elegant. Daca sunt potrivite cu caracteristicile tinutei, se opteaza pentru maximul trei bijuterii.