În caz de accident sau defecțiune a mașinii, cea mai simplă și elegantă soluție este să contactați o firmă de tractări. Totuși, aceasta nu este singura modalitate de rezolvare a problemei. Există întotdeauna și posibilitatea tractării pe cont propriu a mașinii cu avarii, însă doar cu respectarea anumitor condiții.
Asistenta rutiera
Astfel, în HG nr. 1391/2006, la articolul 157 se specifică regulile ce trebuie respectate pentru a remorca legal un autovehicul. Le vom discuta, în cele ce urmează, pe cele mai importante dintre ele.
Fiecare șofer care se află la volanul mașinilor, trebuie să dețină permis de conducere valabil pentru categoria din care face parte mașina pe care o conduce. Nimic ciudat aici. Trebuie însă ca mașina care trage să fie mai grea decât cea care este remorcată. Altfel, sunteți în ilegalitate și riscați să fiți oprit de către echipajele de poliție.
Pentru a fi remorcat, trebuie fie să folosiți o bară metalică de maximum 4 metri, fie una flexibilă omologată, de 3-5 m, însă doar în cazul în care mașina tractată nu a suferit avarii la direcție și frâne. De asemenea, se acceptă doar fixarea elementului de tractare pe cârligele de remorcare a autovehiculelor.
Dacă decideți să vă lăsați remorcat, trebuie să semnalizați întocmai manevrele mașinii care vă trage, iar în cazul în care sistemele de semnalizare sau iluminare sunt avariate, autovehilulul nu poate fi remorcat noaptea sau în condiții de vizibilitate redusă. În condiții de vizibilitate bună, mașina remorcată trebuie să poarte o plăcuță inscripționată cu mesajul ”Fără semnalizare”.
Cam multe bătăi de cap pentru o operațiune care ar trebui să fie simplă și sigură. Iar dacă mașina suferă avarii însemnate și nu poate fi remorcată, tot la societățile de tractari auto trebuie să apelați. Pentru cei care au probleme în capitală, societățile de tractări auto București sunt soluția ideală. Site-ul Alotractari.ro va poate fi de un real folos atunci cand aveti nevoie .