O noua gama cu produse de top, care apartine companiei Intel, este destinata nu numai pasionatilor de gaming, ci si celor pasionati de overclocking si celor care au nevoie de un maximum de performanta. Procesoarele noi Intel Core i9 sunt foarte performante, insa renumele lor nu se rezuma numai la performanta. Componentele esentiale ale noii platforme Basin Falls sunt procesoarele care apartin gamelor Kaby Lake X si Skylake X. Entuziastii care nu dispun de resurse financiare suficiente pot opta pentru noile modele Core i9, care urmaresc un upgrade consistent de la modelele Core I7.

Procesoarele moderne Skylake X si Kaby Lake X – proiectele ambitioase ale Intel

Generatiile anterioare Intel au inclus doua procesoare cu sase nuclee, unul cu zece si unul cu opt nuclee, mentinandu-se in categoria denumita succint cu numar „redus de nuclee”. Procesoarele care au 12 nuclee sau mai multe unitati logice de procesare sunt destinate numai pietei enterprise. Decizia surprinzatoare luata de Intel aduce pe piata sistemelor desktop pentru utilizatorii obisnuiti procesoare din gama cu un numar mai mare de nuclee, cel mai puternic exemplar oferind 18 nuclee si 36 de fire de executie.

Asadar, se poate afirma cu tarie faptul ca firma Intel se adreseaza profesionistilor care folosesc aplicatii pretentioase, dar si gamerilor pasionati de rezolutii 4K si de detalii grafice maxime si utilizatorilor care fac streaming online la rezolutii mari. Noile procesoare Kaby Lake X stau la baza noii oferte Intel, fiind o versiune imbunatatita, care ofera patru nuclee de procesare, patru sau opt fire de executie si, in plus, frecvente mari de lucru, compatibilitate cu memoriile DDR4 si consum maxim admis ridicat.

Noua oferta Intel este, de fapt, o solutie care ofera persoanelor interesate procesoare accesibile, in ideea ca utilizatorii descopera in timp avantajele unui sistem din gama externa si fac primii pasi catre alegerea unor modele mai scumpe, cu mai multe nuclee, ale caror preturi sunt oarecum accesibile. In alta ordine de idei, noile procesoare Skylake X folosesc nuclee de procesare derivate din Skylake SP, adica nuclee de varf, care monitorizeaza procesoarele ce urmeaza sa fie comercializate din gama Xeon.