Binecunoscuta, mult detestata și prea-temuta problemă a tuturor femeilor, celulita, vizibilă pe abdomen, fese, coapse, picioare sub aspectul inestetic al cojii de portocală, reprezintă acumularea și inflamarea țesutului adipocitar subcutanat. Amplificându-și, până la de 60 de ori volumul, celulele adipoase împing pielea spre exterior, în timp ce țesuturile fibroase acționează în direcție inversă, din acest război al țesuturilor rezultând aspectul denivelat al pielii.

Care ar  fi soluțiile de remediere medicală și estetică a acestei probleme? În primul rând trebuie investigat, dacă, din punct de vedere medical, nu există cauze de natură internă, inflamatorie, hormonală, care predispun la acumulările excesive de țesut adipos. În al doilea rând, pentru reducerea stratului adipos, prin arderea depozitelor calorice, trebuie solicitată cât mai mult musculatura (prin exerciții fizice de orice fel, cu lucrarea anumitor zone, mai problematice, ale corpului: fitness, aerobic, stretching). Nu trebuie neglijată, apoi, dieta: bogată în fibre, vitamine, minerale, enzime, cu aport caloric scăzut, pentru combaterea excesului ponderal.

celulita

Joyasalon.ro te scapa de celulita!

Tehnicile speciale de masaj, cum este și masaj anticelulitic Bucuresti, (oferit de Joya Salon, alături de o gamă largă de proceduri de îngrijire corporală, incluzând epilare definitiva SPL sau microdermabraziune facială, despre care puteți afla mai multe la Joyasalon.ro), au drept efect vizibil remodelarea epidermică prin nivelarea celulelor adipoase, îmbunătățirea circulației sangvine, detensionarea musculară, stimularea sistemului limfatic și a eliminării apei reținute în țesuturi. Tehnica masajului anticelulitic este complexă și trebuie efectuată în condiții de siguranță de un profesionist, deoarece presupune o succesiune de mișcări ferme, precise și de intensitate variabilă: fricțiune, frământare, presiune, lovire. Odată cu stimularea metabolismului celular și a sistemului venos, se produce și eliminarea toxinelor de la nivel tisular, prevenind, prin tonifierea locală, formarea, pe viitor, a altor acumulări excesive. Masajul anticelulitic este cu atât mai eficient cu cât implică și folosirea unor creme sau uleiuri adjuvante. De asemenea, masajul poate fi corelat și cu alte proceduri, precum împachetările cu parafină sau electrostimularea. Efectele masajului anticelulitic nu vor rezista însă în timp dacă nu se continuă cu un stil de viață adecvat, cu alimentație dietetică, hidratare corectă și, bineînțeles, întărirea musculaturii prin exerciții fizice susținute.