Multi oameni sufera de matreata si nu pot scapa de ea in ciuda utilizarii diferitelor produse. In primul rand, este esential ca ei sa stie despre ce tip de matreata este vorba.

De asemenea, atunci cand se face un sampon pentru a scapa de matreata, trebuie sa se tina cont si de tipul de par pentru a alege ingredientele care i se potrivesc cel mai bine. Apoi se poate folosi unul dintre sampoanele naturale propuse in randurile de mai jos.

Ce tip de matreata este?

Daca pare uscata – acele puncte albe care raman pe reverele hainelor – si provoca mancarimi este o matreata care se descuameaza. Scalpul are nevoie de hidratare.

Daca are un aspect gras si galbui si cand se atinge scalpul se simte textura uleioasa, este matreata din cauza dermatitei seboreice. Trebuie echilibrat sebumul si lupta impotriva ciupercii caracteristice matretii.

Sampon de baza de casa

Reteta

  • ½ cana de gel de aloe vera (125 ml);
  • 1 cana de glicerina lichida naturala (250 ml);
  • 1 lingura suc de lamaie (15 ml);
  • ½ lingura ulei de cocos (8 ml);
  • 15 picaturi din uleiul esential anti-matreata ales.

Se amesteca toate ingredientele intr-o sticla si sa agita bine. Trebuie agitat mereu inainte de folosire.

Sampon natural cu bicarbonat de sodiu si otet de mere

De ce este nevoie?

  • bicarbonat de sodiu – element folosit pentru eliminarea reziduurilor acumulate in par;
  • otet de mere – care si-a dovedit beneficiile de fungicid, poate fi de ajutor in tratarea matretii;
  • 2 sticle de plastic.

Pentru inceput, se amesteca o lingura de bicarbonat de sodiu cu un pahar de apa calda pana se dizolva si se umple prima sticla cu amestecul. Acest prim amestec actioneaza ca un sampon.

Apoi se combina un sfert de pahar de otet de mere cu un pahar de apa si se umple a doua sticla. Acest al doilea amestec actioneaza ca un balsam.

Cum se aplica?

Pe parul umed, se aplica amestecul de bicarbonat de sodiu pe diferite zone ale scalpului si se maseaza usor. Se clateste bine cu apa. Se va observa ca parul este aspru, dar otetul ii va echilibra din nou pH-ul. Apoi se aplica amestecul de otet, distribuit bine si se clateste din nou.