Este un fapt dovedit ca practica desavarseste orice activitate, iar exercitiile de foc nu fac exceptie. Practica reduce si panica! Companiile care efectueaza impreuna cu angajatii, in mod regulat, exercitii de simulare de incendiu, vor fi mult mai bine pregatite in cazul in care situatia ar fi reala. Un exercitiu de simulare are scopul de a face angajatii sa se gandeasca intr-adevar la situatia reala de incendiu, sa intre in rolul de victima si sa caute optiuni cat mai eficiente de a parasi cladirea.

O simulare de incendiu in adevaratul sens al cuvantului este o procedura de urgenta ce creaza o situatie care sa imite un eveniment real, inclusiv utilizarea alarmei de incendiu, iar toti membri personalului si vizitatorii trebuie sa evacueze eficient cladirea. In cazul unui asemenea exercitiu este recomandat ca intreg personalul, inclusiv angajatii noi sau temporari, sa fie deplin constienti de ceea ce ar trebui sa faca: care sunt rutele de iesire ce trebui utilizate, unde este punctul de adunare, cine are responsabilitatea de a efectua verificari si apeluri. Este foarte important ca nimeni sa nu se opreasca sa adune obiecte personale, in caz de urgenta, acest lucru ar putea pune in pericol viata lor si a celorlalti.

incendiu

InstalMontaj – Sisteme de stingere incendiu

In cazul unui incendiu real este foarte important ca acele sisteme de stingere incendiu sa fie functionale, de aceea trebuie verificate periodic. Daca cladirea este dotata cu instalatii drencere sau sprinklere, ar fi indicat ca un specialist sa se ocupe de starea lor de functionare. Instal Montaj, pe langa faptul ca furnizeaza sisteme antiincendiu de inalta calitate, ofera si servicii de securitate, service si mentenanta. O revizie facuta la timp poate salva vieti si informatii pretioase care sunt necesare bunei desfasurari a activitatii companiei. Investitia in sistemele antiincendiu este o investitie inteligenta, iar mentenanta reprezinta sustinerea investitiei si valorizarea ei. Pe site-ul Instalmontaj.eu  puteti afla detaliile care pot face diferenta intr-o situatie de urgenta!