Persoanele cu dizabilitati motorii sau cele care au nevoie temporar de un scaun cu rotile pentru a se recupera dupa o interventie chirurgicala trebuie sa tina cont de cateva criterii de selectie in functie de care sa faca o achizitie potrivita pentru necesitatile lor. Aceste scaune cu rotile mai sunt cunoscute si ca fotolii rulante, datorita faptului ca ii ajuta pe pacienti sa se deplaseze, fara sa isi suprasolicite picioarele.

Astfel de aparate de recuperare nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma din cadrul unui cabinet medical, mai ales din cele care activeaza si in domeniul operator, pentru ca pacientii vor avea neaparata nevoie de acestea. Principalele criterii in functie de care un fotoliu rulant trebuie sa fie ales sunt prezentate in randurile de mai jos.

  1. Greutatea admisa

Greutatea admisa trebuie sa fie cat mai generoasa, pentru ca dispozitivele recuperatorii sa fie potrivite pentru un numar cat mai mare de pacienti. Astfel, produsele pot sa atinga chiar si o greutate maxima de 150 kg, pentru a fi suficient de rezistente indiferent de situatie, dar si pentru a oferi confortul necesar.

  1. Materialul folosit

Un alt criteriu important de care trebuie sa se tina cont este redat chiar de materialele folosite pentru confectionarea unui astfel de fotoliu. Din acest motiv, cumparatorul trebuie sa isi indrepte atentia catre materiale solide, puternice si rezistente la coroziune. Un alt produs de care pacientii cu dizabilitati motorii au neaparata nevoie este chiar perna antireflux, pentru a avea o pozitie cat mai corecta cand stau in pat.

Fotolii rulante | perna antireflux | Med-Tehnica.ro

Fotolii rulante

  1. Tipul de fotoliu rulant

In prezent, exista doua tipuri de fotolii rulante: cele manuale, care pot fi folosite in interiorul locuintei si cele cu motor, care pot fi folosite cu incredere si in exterior. Din fericire, Med-Tehnica.ro poate raspunde cerintelor tuturor pacientilor, dar si cabinetelor medicale, pentru a fi dotate in mod corespunzator.

In concluzie, fotoliul rulant este unul dintre dispozitivele recuperatorii pe care trebuie sa le aiba orice cabinet medical, in cazul in care pacientul nu se poate deplasa de unul singur din diverse motive.