Mastile naturale au acelasi efect benefic asupra parului precum cele de la magazin sau salon. Parul tolereaza foarte multe – praful, murdaria, cosmeticele, vopsirea, indreptarea, ondularea – fiecare procedura isi lasa „amprenta” pe el si il deterioreaza.  De aceea, de cele mai multe ori are nevoie de o ingrijire corespunzatoare pentru a-si recapata stralucirea.

Tipuri masti naturale 

  • Masca cu avocado si miere

Masca cu avocado si miere hidrateaza parul si este potrivita in special pentru parul cret sau casant. Avocado este bogat in grasimi utile si este ideal pentru parul adesea incalcit. Se amesteca 1 avocado, 1 lingura ulei de masline, 1 lingura miere si 1/2 lingurita suc de lamaie. Se amesteca bine totul intr-un blender, se aplica pe par si se lasa timp de 30 de minute. Se clateste cu apa calduta si se spala cu un sampon bland. Se poate face aceasta masca o data pe saptamana.

  • Masca cu banane

Aceasta masca se aplica cel mai bine pe parul usor umed. Functioneaza excelent atat pentru hidratarea parului, cat si pentru hranirea scalpului. Se amesteca 1 banana, 1 avocado si 1 lingura ulei de masline. Se amesteca foarte bine si se aplica pe parul umed – se pune o casca de baie si se lasa timp de 20 de minute. Se spala apoi parul.

  • Masca cu galbenusuri de ou

Cand vine vorba despre mastile de par facute in casa, nu se poate rata reteta cu oua. Ouale sunt un superaliment pentru par si scalp. Se bat 2 galbenusuri si se aplica pe radacini. Se maseaza bine scalpul si se lasa cel putin 20 de minute. Dupa, se clateste bine cu apa calduta.

Important : Cand se fac masti de par cu ou, se clateste intotdeauna parul cu apa calduta sau rece, nu fierbinte, pentru a nu avea o omleta in cap. Altfel, pieptanarea va fi un cosmar. Se poate adauga ulei de masline, suc de lamaie sau iaurt la galbenusurile batute. Astfel masca va fi si mai benefica si mai usor de clatit.