Cauzele respiratiei urat mirositoare sunt multe si variate. Cu toate acestea, acelasi lucru este valabil si pentru modalitatile de a face fata. Cum se poate scapa de respiratia urat mirositoare daca nu exista o periuta si o pasta de dinti in apropiere?
Respiratia urat mirositoare – cauze posibile
Cauza respiratiei urat mirositoare se afla cel mai adesea in cavitatea bucala. Acesta gazduieste gramezi de bacterii. Cand oamenii mananca, bucati mici de mancare raman intre dinti. Bacteriile se hranesc cu ele si acest lucru duce la aparitia unui miros neplacut.
Igiena orala deficitara este o cauza majora a respiratiei urat mirositoare. Exista insa si cazuri in care cauza respiratiei urat mirositoare nu este igiena orala ci o problema de sanatate – reflux, diabet, infectie.
Remedii naturiste pentru combaterea respiratiei urat mirositoare
Patrunjel
Unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale pentru respiratia urat mirositoare este patrunjelul. Mestecarea frunzelor proaspete ale plantei elimina mirosurile neplacute. Aroma proaspata si clorofila au un efect revigorant.
Suc de ananas
Un pahar de suc de ananas proaspat stors va improspata respiratia. Desi este greu de facut acasa, daca nu exista storcator, se gaseste la orice bar.
Apa
Apa de baut stimuleaza productia de saliva. Saliva este protectorul natural impotriva bacteriilor rele din cavitatea bucala. In plus, consumul regulat de apa in timpul zilei ajuta la indepartarea particulelor mici ramase dupa masa, care duc la respiratia urat mirositoare.
Lapte proaspat impotriva respiratiei de usturoi
Sunt multi iubitori de usturoi, dar majoritatea controleaza cand si cat sa manance. Motivul: respiratia urat mirositoare. Celor carora le place usturoiul, dar nu si mirosul pe care il lasa, pot bea un pahar de lapte dupa ce au mancat usturoi – acest antibiotic natural.
Seminte de fenicul sau anason
Semintele de fenicul si anason sunt printre cele mai vechi odorizante cunoscute. In India, acestea au fost mestecate impotriva respiratiei urat mirositoare de mii de ani. Au gust dulce si emit uleiuri aromatice cand sunt mestecate. Pot fi mestecate crude sau coapte.