Vizitele la cabinetul stomatologic pot implica, de multe ori, si realizarea unor tratamente de endodontie in sectorul 6 sau in oricare alt cabinet stomatologic, mai ales in cazul in care problemele dentare sunt mai grave sau mai avansate.

In ce consta acest tip de tratament? Tratamentul endodontic este cunoscut mai mult sub denumirea de tratament de canal, care are ca scop eliminarea infectiei dentare ce s-a localizat in zona pulpei dintelui si, ulterior, protejarea acesteia impotiva altor agresiuni microbiene.

Astfel ca medicii de la PlazaDent.ro recomanda ca oamenii sa nu se fereasca de acest tip de tratament, mai ales ca multi se tem din cauza unor mituri legate de endodontie. Unele dintre cele mai raspandite sunt:

1. Tratamentele endodontice sunt dureroase

Foarte multi oameni se prezinta la medicul stomatolog cu dureri de dinti, acestea fiind provocate, in general, de prezenta unei infectii la nivelul cavitatii bucale, iar aceasta infectie este una profunda, afectand pulpa dentara.

Cu ajutorul tratamentului endodontic, infectia este eliminata, iar zona tratata si obturata, astfel incat odata decontaminata sa se previna reinfectarea. Aceste proceduri sunt realizate prin metode specifice, utilizand tehnologie moderna, care nu provoaca si chiar elimina durerea.

2. Realizarea acestui tratament presupune vizite dese la dentist

In general, numarul vizitelor necesare sa fie facute la un dentist din drumul Taberei sau din orice alt cabinet variaza in functie de gravitatea infectiei si de complexitatea cazului. Totusi, de obicei un tratament de canal presupune maxim doua vizite la stomatolog, pentru a se elimina infectia si a se obtura canalul.

Endodontie in sectorul 6 | dentist din drumul Taberei | PlazaDent.ro

Endodontie in sectorul 6

3. Tratamentul endodontic este necesar numai cand apare durerea de dinti

Problemele dentare care necesita interventia cu tratamentul endodontic nu prezinta, intotdeauna, si durere. Pe langa eliminarea infectiei, acest tip de tratament este utilizat si cand un dinte nu mai este viabil, pentru a se elimina posibilitatea ca acesta sa se infecteze. Iar acest dinte poate fi descoperit numai in urma unui consult sotmatologic.

De aceea se recomanda ca oamenii sa mearga periodic la medicul stomatolog, chiar daca nu se confrunta cu probleme dentare. In plus, o igiena adecvata va tine a distanta aparitia unor astfel de probleme.