Aloe vera este o planta medicinala populara pe care oamenii o folosesc de mii de ani. Aloe vera este o planta groasa, care stocheaza apa in frunzele sale. Este foarte populara pentru tratarea leziunilor cutanate, dar se poate folosi si pentru alte scopuri care ar putea aduce beneficii sanatatii.

Contine compusi vegetali sanatosi

Industria cosmetica, farmaceutica si alimentara utilizeaza aloe vera pe scara larga la nivel global. Aloe vera este cunoscuta pentru frunzele sale groase, ascutite, care pot creste pana la 30-50 centimetri lungime.

Fiecare frunza contine un tesut subtire care stocheaza apa, ceea ce face frunzele groase. Acest tesut umplut cu apa este „gelul” pe care oamenii il asociaza cu produsele de aloe vera.

Gelul contine majoritatea compusilor bioactivi benefici din planta, inclusiv vitamine, minerale, aminoacizi si antioxidanti.

Are proprietati antioxidante si antibacteriene

Antioxidantii sunt importanti pentru sanatate. Gelul de aloe vera contine antioxidanti puternici apartinand unei familii numeroase de substante cunoscute sub numele de polifenoli.

Acesti polifenoli, impreuna cu alti compusi din aloe vera, ajuta la inhibarea cresterii anumitor bacterii care pot provoca infectii la om.

Aloe vera este cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene, antivirale si antiseptice. Acesta este un motiv pentru care poate ajuta la vindecarea ranilor si la tratarea problemelor pielii.

Accelereaza vindecarea ranilor

Oamenii folosesc cel mai adesea aloe vera ca medicament de actualitate, aplicandu-l pe piele, mai degraba decat consumandu-l. De fapt, are o lunga istorie de utilizare in tratarea ranilor si, in special, a arsurilor, inclusiv a arsurilor solare.

Studiile sugereaza ca este un tratament topic eficient pentru arsurile de gradul I si II. De exemplu, intr-o revizuire a unor studii experimentale s-a constatat faptul ca aloe vera ar putea reduce timpul de vindecare a arsurilor in comparatie cu medicamentele conventionale. De asemenea, a ajutat la prevenirea rosetei, mancarimilor si a infectiilor.

Ajuta la tratarea aftelor

Multi oameni se confrunta cu ulcer la gura sau afte. Acestea se formeaza de obicei sub buza, in interiorul gurii si dureaza aproximativo saptamana.

Studiile au aratat ca tratamentul cu aloe vera poate accelera vindecarea ulcerelor bucale. Intr-un studiu, gelul de aloe vera nu numai ca a accelerat vindecarea ulcerelor bucale, ci a si redus durerea asociata acestora.