Toamna este anotimpul gripelor si al racelii, iar sistemul imunitar are nevoie de sprijin. Din fericire, natura ofera oamenilor antibiotice naturale pe care le pot folosi atat in ​​tratamentul bolilor virale, cat si ca masura preventiva.

Antibioticele sunt substante sau compusi care au capacitatea de a ucide sau preveni raspandirea virusurilor si bacteriilor. Uneori sunt inevitabile, dar pentru ca sunt cunoscute pentru efectul lor puternic si efectele secundare, unii medici si pacienti incearca sa le evite si sa le foloseasca in cazuri cu adevarat urgente. Ca metoda alternativa, antibioticele naturale vin in ajutor, precum:

  • Mierea

Mierea este un medicament universal si poate fi utilizata in multe boli. Motivul este ca are actiune antibacteriana, antiseptica si antifungica. Vindeca diverse infectii, inclusiv poate fi folosit ca unguent pentru vindecarea mai rapida a ranilor.

In acest moment, se crede ca mierea de manuka este cea mai utila pentru sanatatea corpului si are cel mai puternic efect, dar mierea de pin si tei nu este inferioara acesteia, deoarece prima s-a dovedit a fi un ajutor excelent pentru tuse si bronsita.

  • Usturoi

Usturoiul poate fi iute si poate provoca respiratie urat mirositoare, dar cand vine vorba de antibiotice naturale, este unul dintre cele mai puternice. Motivul consta in continutul de alicina – o substanta care ucide diferite forme de bacterii si intrerupe dezvoltarea virusurilor. Usturoiul este, de asemenea, utilizat ca imunostimulant si medicament pentru curatarea sinusurilor.

  • Otet de mere

Otetul de mere joaca rolul atat al unui antibiotic, folosit pentru detoxifierea si curatarea organismului de bacterii, cat si ca probiotic pentru restabilirea florei intestinale dupa virusurile stomacale. Este, de asemenea, un mijloc cunoscut de a pierde in greutate, deoarece accelereaza procesul metabolic.

  • Echinaceea

Echinaceea este o planta care ar trebui sa fie prezenta in trusele de prim ajutor din fiecare casa. Trateaza toate tipurile de gripa, raceli, sinuzite, infectii ale tractului urinar, cistite. Este cunoscuta ca un imunostimulant puternic, deoarece are capacitatea de a purifica sangele.

  • Ulei de cocos

Daca se doreste un remediu natural pentru a trata inflamatiile si infectiile pielii, atunci uleiul de cocos este candidatul potrivit. Se stie ca limiteaza raspandirea si agravarea iritatiilor pielii.