Piata antichitatilor din Romania este destul de bine dezvoltata, tinand cont ca persoanele care se ocupa cu colectionarea de obiecte vechi si valoroase formeaza un grup relativ restrans. Cu toate acestea, anunturi de tipul „cumpar bijuterii vechi” sunt tot mai multe pe platformele dedicate activitatii de vanzare-cumparare.

In general, acestea anunturi sunt date de persoane fizice, colectionari pasionati, insa exista si firme care se ocupa cu aceasta activitate. Magazinul de antichitati Hqz.ro are deja traditie in tranzactionarea acestor obiecte vechi, mai nou adaugand in lista de servicii si pe cel de amanet de antichitati. Dar care sunt cele mai valoroase antichitati pe care acesta le tranzactioneaza?

  • Bijuteriile vechi

Hainele si accesoriile vintage sunt foarte cautate si destul de valoroase, insa bijuteriile vechi, din aur sau argint, cu pietre pretioase sau fara, sunt unele dintre cele mai valoroase antichitati de pe piata din Romania si nu numai.

  • Mobilierul vechi

Alaturi de bijuterii, si mobilierul vechi este la fel de valoros, autorii anunturilor „cumpar mobilier vechi” urmarind, in special, piese cu o adevarata istorie in spate. Atat mobilierul din secolele trecute, cat si cel in stilul Art Nouveau sau din anii ’60-’70 sunt la mare cautare printre colectionari sau pasionatii de design interior.

  • Obiecte din argint

Obiectele de argint sunt oricum valoroase datorita materialului din care sunt fabricate, insa acestea sunt intotdeauna distincte, oferind posibilitatea de a afla destul de usor informatii precum data si locul de fabricatie sau producatorul.

Cumpar argintarie | Cumpar bijuterii vechi | Hqz.ro

cumpar argintarie

Totusi, colectionarii care dau anunturi de genul „cumpar argintarie” cauta obiecte vechi, din secolele trecute sau care au fost lasate ca mostenire din generatie in generatie.

Valorile diferite ale antichitatilor

Valoarea unui obiect vechi nu poate fi stabilita cu exactitate decat pe baza unor documente care sa ateste vechimea sau calitatile care il recomanda. In plus, pe piata antichitatilor exista mai multe tipuri de valoare monetara pentru fiecare obiect in parte.

De la valoarea vanzarii cu amanuntul, care se refera la pretul cu care un obiect se vinde intr-un magazin de antichitati, pana la valoarea en-gros, valoarea de piata sau valoarea de licitatie, pretul unei antichitati poate varia destul de mult.