O bordura contureaza limitele patului de flori, ii confera un aspect finit si ii subliniaza frumusetea. Poate fi realizata din diferite materiale, chiar si din plante vii, astfel va sublinia farmecul patului de gradina.

Pe piata sunt disponibile modele gata facute de garduri decorative din polipropilena, dar doritorii nu trebuie sa se bazeze doar pe ele. Daca dau frau liber imaginatiei, vor vedea ca exista multe optiuni creative care se potrivesc pentru curtea lor.

  • Un gard viu verde

Gardul viu este folosit in principal ca gard de curte, dar cel mic poate deveni o bordura grozava pentru paturile de flori. Cel mai des se foloseste cimisirul ( buxus), care este usor de modelat si intretinut. Gardul verde este in mare armonie cu plantele cu flori.

  • Piatra naturala

Bordura de piatra se potriveste perfect in peisajul gradinii. Piatra se gaseste in mod natural in natura si un astfel de gard este chiar la locul lui. Celor carora le place stilul rustic pentru gradina, atunci bordura din piatra naturala este alegerea potrivita pentru patul lor de flori.

  • Gabioane

Gabioanele sunt spectaculoase, elegante si prietenoase cu mediul. Nu e de mirare ca sunt din ce in ce mai folosite in designul peisajului. Cu ajutorul lor, se poate crea un pat de flori mai inalt sau mai jos, care arata neobisnuit si modern.

  • Caramizi

Caramizile sunt potrivite pentru imprejmuirea paturilor de flori, deoarece stau natural si frumos in gradina. Pentru un efect mai interesant, se pot aranja vertical, usor inclinate ca niste piese domino.

  • Scanduri de lemn

Fara indoiala, chenarul cu aspectul cel mai natural al patului de flori este din lemn. Cu ajutorul lui se obtine o gradina cu aspect armonios, iar fiecare detaliu este la locul lui. Placile pot avea diferite forme si inaltimi, in functie de efectul dorit. Este insa importanta tratarea lemnului cu un produs de impregnare adecvat, pentru prevenirea putrezirii.

  • Gard de rachita

O alta idee originala care se potriveste perfect in peisajul gradinii este un cadru ,,tricotat” din crengute de salcie sau bambus. Se pot gasi produse gata facute in magazine sau proprietarii isi pot face singuri.