Cai prin care sanatatea dentara afecteaza starea generala de sanatate

O sanatate orala deficitara nu va duce doar la un zambet chinuit, ci va avea efect si in ceea ce priveste alte aspecte ale sanatatii generale. Iata cateva informatii oferite de catre echipa medicala Elveto Dent, cabinet stomatologic in sector 2, despre impactul sanatatii orale asupra sanatatii generale a organismului!

Mai multe studii de specialitate indica faptul ca inflamarea gingiilor creste ricul bolilor de inima si accident vascular cerebral. Acestea afirma ca persoanele cu boli parodontal prezinta un risc mai mare de boli cardiace si pot avea un atact de cord fatal, spre deosebire de cei care nu prezinta boli parodontale.

Desi se stie ca persoanele cu diabet sunt mai predispuse la boli gingivale, noi studii sugereaza ca bolile gingivale grave pot contribui efectiv la aparitia diabetului, deoarece este afectat controlul natural al glicemiei. De asemenea, se crede ca raspunsul gazdei la bacterii poate creste rezistenta la insulina, ceea ce influenteaza cresterea glicemiei.

Intrucat persoanele cu probleme dentare au mai multe bacterii in gura, sunt mai susceptibile la aparitia bolilor pulmonare precum pneumonia. Pentru cei care au probleme pulmonare preexistente, o slaba igiena si sanatate orala le poate agrava.

Studiile arata ca femeile insarcinate cu probleme dentare sunt mai susceptibile sa dezvolte diabet gestational, sa nasca inainte de termen sau sa aiba un copil cu greutate mica la nastere. In acest caz, controalele stomatologice periodice in sarcina devin si mai importante!

In majoritatea cazurilor, bruxismul nu este o boala grea, insa atunci cand devine sever, macinarea dintilor poate afecta articulatiile maxilarului inferior, cunoscute si sub numele de articulatii temporomandibulare. Acest lucru poate duce la durere articulara, durere dentara sau dureri de cap. Mai mult, bruxismul poate afecta si dintii prin faptul ca erodeaza smaltul, ceea ce inseamna sensibilitate crescuta.

Fumatul este un obicei la care se renunta greu, insa sansele de a dezvolta boli dentare in urma fumatului sunt extrem de mari. Renuntarea la fumat poate scadea rapid riscul de a dezvolta cancer oral, pulmonar, boli de inima, emfizem si leziuni dureroase la nivelul gurii care nu se vindeca.

Aparate dentare in sector 2 | cabinet stomatologic in sector 2 | cabinetstomatologicsector2.ro

aparate dentare in sector 2

La Elveto Dent, echipa medicala promoveaza si se ingrijeste de buna sanatate dentara a tuturor pacientilor, facand recomandari personalizate si interventii cat mai putin invazive. Aici puteti avea parte de implanturi dentare, extractii, tratamente din aria stomatologiei cosmetice, aparate dentare in sector 2 si multe alte servicii despre care puteti afla detalii accesand Cabinetstomatologicsector2.ro!