Dintii sunt extrem de importanti, atat pentru adulti, cat si pentru copii, intrucat au un rol semnificativ in ceea ce priveste masticatia, vorbirea corecta, dar si aspectul estetic. Exista insa situatii care presupun neaparat o vizita la un specialist, intrucat urgentele stomatologice nu trebuie niciodata ignorate. Este vorba despre o serie de factori care pot conduce la dureri aproape insuportabile, iar problemele trebuie tratate cat mai repede cu putinta.

Dureri gingivale

Potrivit Elveto Dent, clinica stomatologica sector 2, Bucuresti, durerile gingivale reprezinta un motiv foarte serios pentru care pacientii de toate varstele trebuie sa apeleze la un medic specialist, indiferent de zi si de ora. Daca nivelul de disconfort atinge cote maxime, adultii si copiii trebuie sa mearga cat mai repede la un cabinet de stomatologie, pentru ca expertii de aici sa poata gasi cauza durerii si sa o trateze cat mai repede cu putinta. In general, durerile gingivale ascund infectii care nu sunt vizibile cu ochiul liber, asa ca trebuie tratate foarte serios.

Carii extinse

Un alt motiv pentru care specialistii elveto-dent.ro recomanda sa se faca foarte repede o programare la stomatologie este reprezentat de carii. Acestea sunt probleme dentare care, netratate la timp, pot ajunge sa fie cauza pentru care dintii trebuie extrasi. Atunci cand sunt intr-un stadiu incipient, cariile pot fi tratate foarte usor cu ajutorul plombelor, pentru ca pacientii sa se bucure in continuare de o dantura completa.

Abcese

Abcesele reprezinta inflamatii deranjante de la nivelul gingiei. De cele mai multe ori, ele apar din cauza formarii placii bacteriene, dar si din cauza unor particule alimentare ramase la nivelul cavitatii bucale. De asemenea, abcesele pot fi cauzate de cariile dentare, ajungandu-se pana la infectii in interiorul gingiei.

Specialistii spun ca exista trei tipuri de abcese: pe linia gingiilor (abcese gingivale), la nivelul radacinii dintilor (abcese periapicale), respectiv in tesuturile care au rolul de a sustine dintii (abcese parodontale). Printre simptomele care trebuie sa dea de gandit se numara urmatoarele: respiratia urat mirositoare, sangerari usoare sau abundente, urme de puroi, dureri la nivelul urechilor, gingii inflamate, dar si sensibilitate ridicata la rece si la cald.

Urgente stomatologice non stop la Obor | clinica stomatologica sector 2 | elveto-dent.ro

urgente stomatologice non stop la Obor

Ruperea dintilor

Nu in ultimul rand, dintii rupti reprezinta frecvent urgente stomatologice non stop la Obor, in clinica Elveto Dent, pentru care adultii vin sa consulte un medic de specialitate. Daca in timpul meselor, unul sau mai multi dinti se crapa, iar apoi se rup, recomandata este vizita la un cabinet cat mai repede cu putina. In acest stadiu, stomatologii inca pot salva dintii, fara a fi nevoie de o extractie completa.