Foarte multi oameni s-au intalnit adesea, in mediul online, cu anunturi de genul „anticariat cumpar carti”. Cu toate ca acestea sunt destul de explicite, exista si oameni care sunt sceptici in ceea ce priveste intentiile autorilor acestor anunturi, gandindu-se ca acestia nu sunt, de fapt, anticariate si incearca o noua metoda de inselatorie.

Desi metodele prin care unii incearca sa pacaleasca oamenii pe internet sunt foarte multe, aceste anunturi nu sunt unele dintre ele. In realitate, anticariatele publica astfel de anunturi pentru a-si promova activitatea de achizitii carti, mediul online fiind unul dintre instrumentele prin care acestea pot ajunge rapid la un numar mare de persoane.

Un astfel de anticariat este si CumparCarti.ro, care se deplaseaza la adresa vanzatorului pentru a ridica volumele cumparate, in mod gratuit, indiferent in ce colt al tarii se afla acesta.

Obiectivele anticariatelor care publica anunturi de genul „anticariat cumpar carti”

Motivele pentru care anticariatele au apelat la publicarea unor astfel de anunturi pe internet nu sunt multe, dar sunt foarte importante atat pentru ele, cat si pentru cei care aleg sa raspunda afirmativ la aceste anunturi.

Indiferent de modul in care sunt formulate, de la „cumpar carti in regim anticariat” pana la „cumpar carti vechi/ la kilogram sau de orice fel”, toate acestea au un obiectiv principal comun. Acela este promovarea activitatii de achizitii carti pe care cele mai multe anticariate o desfasoara.

Un alt motiv pentru care acestea apeleaza la astfel de metode este dorinta de a avea o colectie privata cat mai numeroasa si mai variata, obiectiv care poate fi atins numai daca sunt cumparate multe carti si din domenii cat mai diverse.

Anticariat cumpar carti | cumpar carti in regim anticariat | CumparCarti.ro

Anticariat cumpar carti

De asemenea, dorinta de a veni in ajutorul oamenilor, fie care au nevoie de bani, fie care doresc sa scape de unele carti din biblioteca, sau chiar de a salva cat mai multe carti de la distrugere, prin aruncarea acestora, de catre proprietari, la gunoi sau pe foc, sunt alte motive pentru care anticariatele publica astfel de anunturi.

Astfel ca oamenii pot raspunde cu incredere anunturilor anticariatelor, prin care isi promoveaza aceasta latura a activitatii.