Pasionatii de literatura SF cheltuie foarte mult pe carti, acestea fiind in general mai scumpe decat cartile pe alte teme, dar vestea buna este ca pot fi gasite si astfel de carti vechi ieftine in anticariate.

La https://www.printrecarti.ro/ pot fi cumparate cele mai interesante carti SF care ar trebui sa fie incluse in toate colectiile pasionatilor de astfel de lecturi.

Carti vechi ieftine – Solaris, de Stanislaw Lem (1961)

Pentru cei care l-au cunoscut deja pe Solaris din filmul Steven Soderbergh din 2002, cartea originala poate veni ca o surpriza. Scris de scriitorul polonez Stanislaw Lem in 1961, acest roman scurt este plin de filosofie. Urmeaza o echipa de oameni de pe o statie spatiala care incearca sa inteleaga oceanul viu misterios de pe planeta Solaris, dar fara succes – cercetarea lor se limiteaza la descrieri indelungate care prezinta o imagine vibranta a planetei extraterestre, dar nu reusesc sa elucideze nimic.

Dune, de Frank Herbert (1965)

In 2012, cititorii din SUA au votat Dune drept cel mai bun roman science-fiction din toate timpurile. Este, de asemenea, cel mai bine vandut din toate timpurile si a inspirat un univers mamut, incluzand 18 carti despre o perioada de peste 34.000 de ani si o adaptare groaznica cinematografica din 1984 de David Lynch. In prezent, un film mai bun este cel realizat de Denis Villeneuve. Planeta Arrakis, care detine un material folosit ca moneda in intregul Univers pentru raritatea si puterile sale, este subiectul acestei discutii.

Mana stanga a intunericului, de Ursula K. Le Guin (1969)

Le Guin a alternat intre genuri in perioada prolifica a carierei sale. Cea mai mare parte a actiunii se desfasoara iarna, pe o planeta asemanatoare Pamantului, unde este frig tot timpul anului si toata lumea are acelasi gen. A fost unul dintre primele romane care au atins ideile de androginie – care este privita din lentila protagonistului Genly Ai, un vizitator de pe Pamant care se lupta sa inteleaga aceasta cultura extraterestra.

Carti vechi ieftine | carti la reducere | Printrecarti.ro

carti vechi ieftine

A Scanner Darkly, de Philip K Dick (1977)

O autobiografie halucinata care detaliaza lupta autorului cu dependenta de droguri. Intr-o apropiata viitoare Californie, vice-politistul Bob Arctor traieste sub acoperire alaturi de o comunitate de dependenti de droguri si se lupta sa ramana lucid.

Aceste volume sunt unele dintre cele mai apreciate dintre cele incluse in categoria SF si sunt foarte cautate de numeroase persoane pasionate de acest gen, mai ales pentru ca pot fi gasite pe rafturile cu carti la reducere.