Chiar daca pare inofensiva, caria dentara este unul din principalele motive pentru care multi pacienti sunt nevoiti sa recurga la extractia dentara si ulterior la tratamentul de implant dentar din Bucuresti, atunci cand cavitatea este lasata netratata o lunga perioada de timp.

Caria dentara reprezinta distrugerea tesuturilor dure ale dintelui si cea mai frecventa cauza a pierderii danturii, fiind, totodată, cea mai des intalnita afectiune patologica de pe intreg Globul.

Infectile dentare sunt cauzate de microorganismele si bacteriile care pornesc din cariile dentare, carii ce se pot forma pe orice suprafata a dintelui ce vine in contact cu mediul oral dar nu se afla pe partile dintelui aflate in interiorul osului alveolar.

Principalele cauze ale cariei dentare si neglijarea tratamentului care poate implica necesitatea inserarii unui implant dentar

Conform specialistilor, cele mai frecvente cauze ale cariilor dentare sunt:

  • Bacteriile

In cavitatea bucala exista mii de bacterii, doar un numar restrans din acestea sunt responsabile de aparitia cariei. Practic, cariile se formeaza in locuri in care placa dentara este mai greu de indepartat, precum in santurile si in fosele de pe suprafata molarilor si premolarilor, dar si in spatiile interproximale.

  • Alimentatie

Cariile sunt determinate si de alimentatia bogata in carbohidrati si in zaharuri, provocand demineralizarea dintilor. Concret, cariile se hranesc de cele mai multe ori cu zaharurile pe care le transforma in acizii care distrug smaltul si rezulta caria dentara.

Implant dentar din Bucuresti | Clinica stomatologica Elveto Dent | Elveto-Dent.ro

implant dentar din  Bucuresti

  • Calitatea tesuturilor dentare

Duritatea tesuturilor dentare este un alt factor ce determina aparitia cariilor dentare. Dintii devin vulnerabili deoarece smaltul care ii acopera nu ii mai poate proteja in mod eficient in cazul in care anumite boli sau tulburari genetice afecteaza calitatea dentinei sau a smaltului, iar netratarea acestora intr-o clinica de specialitate care isi expune serviciile in mediul online pe site-ul Elveto-Dent.ro poate duce la complicatii grave si la pierderea dintilor.

Evolutia si prevenirea cariilor dentare

Pentru a preveni aparitia cariilor dentare, profesionistii in igiena dentara, cu precadere personalul ce reprezinta clinica stomatologica Elveto Dent, recomanda curatarea suprafetelor dentare de trei ori pe zi folosind pasta de dinti, ata dentara si apa de gura. De asemenea, se recomanda si serviciile de sigilare dentara, acolo unde este posibil si tratarea cariilor din primele stadii de evolutie ale acestora.