Nu toti oamenii se pricep sa sudeze, dar pe si mai multi nevoia ii invata. Nu se stie niciodata cand apare in gospodarie necesitatea de a suda ceva, astfel ca achizitia unor aparate de sudura este mai mult decat necesara, facand parte din acea categorie speciala a articolelor pe care e bine sa le aibă fiecare om in magazie.

Aparatele de sudura tip hobby se aleg dupa mai multe criterii

Acolo unde nu exista experienta in manevrarea acestor echipamente, evident ca nu se va opta pentru un produs profesional, ci se va cauta unul de tip hobby, care sa fie usor de folosit, dar si sigur, pentru persoanele neavizate.

Atunci cand o persoana neinitiata in „arta” sudurii isi cauta un aparat bun, trebuie sa stie in primul rand ce tip de materiale va suda cel mai des. Aparatele de tip hobby sunt, de regula, mai mici decat cele profesionale, avand in vedere ca sunt utilizate in special in interventii usoare, reparatii sau proiecte de bricolaj.  Exista patru tipuri de aparate de sudura, in functie de procedeul de sudare:

Aparate de sudura | Motofierastraie pe benzina | Ruris.ro

motofierastraie pe benzina

  • aparat de sudura MMA – de tip redresor sau transformator;
  • aparat de sudura MIG/MAG;
  • aparat de sudura autogen;
  • aparat de sudura TIG cu gaz (invertit).

Aparate de sudura ce se preteaza in activitatile hobby

Exista un producator roman, Ruris, ce realizeaza aparate de sudura de foarte buna calitate. Produsele pot fi vizualizate pe site-ul producatorului, Ruris.ro, dar se pot cumpara de la magazinele partenere ale brandului, ce sunt in numar de peste 300, in toata Romania. Iata ce aparate de sudura de tip hobby merita toata atentia:

Ruris AS200MMA este un aparat de ultima generatie care are incorporate tehnologii de ultim moment, fiind unul dintre putinele modele cu afisaj digital. Aparatul are o tehnologie avansata a invertorului, dar si o performanta ridicata. Este destinat sudarii de tip MMA (cu electrozi inveliti), in cazul lucrarilor usoare de reparatii si intretinere.

Un alt model, Ruris AS130FULL, se preteaza atat pentru activitatile hobby, cat si pentru cele semiprofesionale. Aparatul poate realiza mai multe tipuri de sudura: MIG/MAG, MMA, LIFT TIG. In procedeul MIG/MAG se poate intrebuinta sarma Ruris Flux, care nu necesita utilizarea unei butelii de gaz.

Pe langa aparate de sudura, Ruris mai produce si motofierastraie pe benzina sau electrice, printre cele peste 200 de produse din portofoliul companiei.