Este o specialitate medico-chirurgicala dedicata tratamentelor patologiilor cavitatei bucale, continutului si anexelor sale. Aceasta specialitate este exersata de catre practicieni specialisti care au validat cei 6 ani de medicina.
Care sunt mijloacele tehnice necesare pentru exercitiul sau? Un cabinet de consultatie cu un fotoliu dentar este indispensabil. Daca o orientare chirurgicala este privilegiata, recursul la un platou tehnic (bloc operatoriu) este indispensabil.

Clinica stomatologica sector 3

Caria: este o patologie infectioasa datorata unei bacterii, ducand la distrugerea ireversibila a tesuturilor dure ale dintelui. Caria dentara este o problema majora de sanatate publica in tarile industrializate.

Fiziopatologia acestei boli: sub actiunea bacteriilor, zaharul se degradeaza in acid. Acidul ataca primul strat al dintelui: smaltul: caria smaltului. Apoi ataca al doilea strat al dintelui: dentina. In final, ataca al treilea strat: pulpa: pulpita.

Evolutia cariei: caria este o infectie a dintelui care se caracterizeaza prin aparatia unei cavitati pe suprafata smaltului. In timp ce progreseaza caria, aceasta cavitate isi va face drumul spre interiorul dintelui pana la atingerea nervului. Primele semne revelatoare de prezenta a cariei sunt sensibilitatea la zahar, la rece si la cald.

Complicatiile locale ale cariei: pot aparea abcese dentare sau chisturi, cand caria nu este tratata de la inceput.

Tratamentul infectiei: pentru a vindeca o carie, dintele este adormit (doar daca caria este foarte superficiala) si partea cariata este retrasa. Dupa aceasta prima etapa, dintele prezinta o cavitate care trebuie sa fie dezinfectata pentru a-l putea reconstitui departe de microbi, si prin consecinta a evita orice risc de recidiva a cariei. Daca caria a atins nervul, dintele va trebui obligatoriu sa fie devitalizat inainte de a fi reconstituit.

Singurul mijloc de a evita cariile este de a se spala pe dinti foarte minutios si de la cea mai mica varsta (chiar cand nu sunt prezenti decat dintii de lapte in gura). Un dinte care a fost deja tratat nu este protejat de aparatia unei noi carii. Este deci necesar de a asigura o supraveghere regulata, cu atat mai mult ca unele carii se pot dezvolta fara durere.

Pentru orice probleme dentare, va asteptam la Dentalcrownhealth.ro, clinica stomatologica sector 3, specializata in implanturi dentare Bucuresti.