In cazul in care medicul dentist va recomanda extractia maselelor de minte, nu intrati in panica. De fapt, cand aceste masele incep sa afecteze sanatatea orala, extractia lor este cea mai inteligenta decizie pe care o  puteti lua. In primul rand, nu ii puteti ingriji la fel de bine ca pe ceilalti dinti din cauza pozitionarii lor. Aceasta lipsa de ingrijire poate duce la mari probleme si dureri insuportabile. Daca acceptati extractia maseselor de minte, în sectorul 2 din capitala, puteti face acest lucru in conditii de maxima siguranta! Eventual, accesati Elveto-dent.ro ca sa va convingeti ca faceti alegerea potrivita. Dupa interventie, puteti avea in vedere urmatoarele aspecte pentru a preveni in mod corespunzator complicatiile ce pot aparea.

Aplicati gheata invelita intr-un material de bumbac moale timp de pana la doua zile pentru a preveni si minimaliza umflarea, vanataile sau orice discomfort. In cazul in care dintele a fost infectat inainte de indepartare, medicul dentist poate recomanda sa utilizati comprese calde, umede, mai degraba decat gheata.

Asteptati-va la sangerari si tineti strans un tampon de tifon pe locul extractiei cel putin 30 de minute dupa extractie. O alternativa este aceea de a folosi un pliculet de ceai, umezit bine, pentru aceeasi perioada de timp. Acidul tanic din ceai, contracta vasele de sange care ajuta la inchegarea rapida a sangelui.

Dupa ce se opreste sangerarea, nu clatiti energic si beti lichide multe pentru hidratare. Mancati ca de obicei, dar incepeti cu alimente moi – budinci, gelatina, oua, pireuri si cereale fierte. Evitati consumul de bauturi carbogazoase si popcorn, alune, paste, care pot lasa reziduuri in locul extractiei. Evitati fumatul si consumul bauturilor alcoolice. Periati dintii cu grija si evitati zona extractiei cateva zile.

Luati medicamentele durere si antibioticele prescrise de medicul dentist pentru a evita infectia. Nu uitati, daca administrati medicamente puternice pentru durere, evitati sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje.

Orice durere sau umflatura ar trebui sa se diminueze cu fiecare zi ce trece, dar in caz de urgenta stomatologica, cabinetul nonstop din Obor va sta la dispozitie. Sunati medicul daca prezentati oricare din urmatoarele caracteristici: umflatura care creste in loc sa scada, sangerare excesiva, durere ce pulseaza chiar si dupa 3-4 zile de la interventie, febra ridicata care persista.