Fatetele dentare sunt pe piata de zeci de ani. Au parcurs un drum lung si au suferit imbunatatiri semnificative. Domeniul stomatologiei cosmetice continua sa fie imbunatatit de la an la an, astfel incat pacientii sa se bucure de cele mai bune tratamente si rezultate. Exista o multime de oameni care pur si simplu nu sunt multumiti de zambetul lor. Daca sunteti unul dintre acesti oameni, fatetele dentare ar putea fi procedura potrivita.

Pregatirea dintelui consta in pilirea suprafetei dentare, urmand aplicarea unei fatete dentare de ceramica sau portelan pe partea din fata a dintilor. Cu toate aceste, fatetele nu sunt potrivite tuturor situatiilor, de aceea este important sa consultati un specialist pentru a afla care este vatianta potrivita dumneavoastra.

Fatetele dentare

De ce sunt atat de dorite? Ce pot face fatetele dentare pentru zambetul dumneavoastra?

Din nefericire, unele pete sunt permanente si nici macar albirea dentara nu le poate face fata. Daca acest lucru vi se intampla si dumneavoastra, atunci fatetele dentare ar putea fi o optiune. De asemenea, fatetele pot acoperi orice fisuri, goluri, zgarieturi ce au aparut la dintii din fata. Chiar si strunga poate fi acoperita cu ajutorul fatetelor dentare.

In aceeasi categorie cu fatetele dentare intra si coroanele dentare. Diferenta dintre acestea doua este legata de problemele dentare ale pacientului si modul de pregatire a dintilor pentru procedura de aplicare. In cazul coroanei dentare dintele este pilit nu doar la suprafata, ci in totalitate, coroana fiind aplicata ca un capac peste dine, pe cand fatetele sunt aplicate doar pe partea frontala a dintilor. Exista coroane dentare de zirconiu sau ceramice. In cele din urma, atat coroanele cat si fatetele dentare au aceeasi destinatie, de a acoperi o problema vizibila a dintelui natural.

Daca aveti o preocupare atenta pentru aspectul zambetului dumneavoastra, luati legatura cu un specialist in stomatologie cosmetica. Clinica stomatologica Velvet Dental are recomandari bune in acest sens, de aceea merita sa accesati Velvetdental.ro pentru detalii.