In nordul continentului european, dar in sudul Finlandei, se afla Helsinki, capitala acestei tari nordice. Este situat pe o peninsula din inima Golfului Finlanda. Orasul este cunoscut pentru frumusetea sa si peisajele grandioase care il inconjoara.

Tara atrage din ce in ce mai multi vizitatori datorita naturii sale neatinse de o frumusete uluitoare si a capitalei sale, Helsinki, unul dintre cele mai frumoase orase din Europa.

Turistii vin sa descopere bulevarde curate, pline de monumente splendide si cladiri istorice. De la lacasuri de cult la piata centrala, de la muzee la gradini zoologice, de la lacuri mari pana la paduri dese, exista ceva pentru toata lumea.

  • Muzeul National al Finlandei

O vizita adecvata in orasul Helsinki poate incepe cu explorarea Muzeului National al Finlandei. Acesta urmareste istoria tarii de la preistorie pana la timpurile moderne. De-a lungul camerelor, vizitatorii vor afla totul despre aceasta natiune neobisnuita impartasita intre Scandinavia si Rusia si despre care nu se stie inca de unde provine limba.Tururile cu ghid sunt oferite pe tot parcursul anului.

  • Biserica Temppeliaukio

Turistii care sunt pasionati de locuri atipice sunt sfatuiti sa viziteze biserica Temppeliaukio. Aceasta are caracteristica unica de a fi sapata din stanca. Compusa din blocuri de granit, a fost construita in anii 1960. Avand in vedere specificul locului, lumina patrunde doar prin tavan. Modern si netulburat, locul este unul dintre locurile de neuitat din Helsinki.

  • Cetatea Suomenlinna

Suomenlinna se afla in largul coastei Helsinki. Aceasta cetate, construita de suedezi in secolul al XVIII-lea, a fost inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO in 1991. Locul este un must-see in Helsinki.

Compusa din 6 insule, cetatea este locuita de cateva sute de locuitori. Turistii pot descoperi piese rare de artilerie si un parc destul de verde.  Turistilor le este recomandata o tinuta groasa din cauza vantului uneori inghetat care sufla pe Suomenlinna.

  • Piata Hakaniemi

Piata Hakaniemi este o institutie locala renumita in toata Finlanda si nu numai. Aceasta piata acoperita se afla pe strada cu acelasi nume, de luni pana vineri. In prima duminica a fiecarei luni, in aceasta piata, se organizeaza targuri.