Condimente benefice pentru sanatatea creierului

In fiecare zi sunt folosite si consumate mari varietati de condimente si arome pentru a adauga un gust special mancarurilor preparate, insa cele mai multe dintre ele ofera si beneficii importante pentru sanatatea organismului uman. Asadar, folosirea acestora aduce aproape numai beneficii si, din acest motiv, ar trebui sa devina un obicei cat mai des pus in practica, mai ales pentru ca, de cele mai multe ori, consumul de suplimente farmaceutice nu face fata nevoilor organismului, iar acestea nu au nici acelasi efect.

Spre exemplu, salvia a fost folosita pentru a imbunatati sanatatea mintala de cateva zeci de ani si este utilizata si ca antiseptic. Poate fi folosita, de asemenea, si in cadrul tratamentului impotriva unor boli degenerative, precum Alzheimer, deoarece blocheaza degradarea unor celule care cauzeaza pierderea memoriei.

Usturoiul este unul dintre cele mai aromate si gustoase condimente, dar este, in acelasi timp, si cel mai bun luptator impotriva bacteriilor si virusilor, avand proprietati antivirale. Conform unor studii, cu ajutorul lui au putut fi tratate anumite inflamatii ale sistemului cardiovascular. De asemenea, consumul de usturoi este benefic si pentru tratarea si prevenirea aterosclerozei deoarece, prin intermediul lui se reduce nivelul colesterolului putin cate putin.

Oregano este si el un condiment destul de des intalnit si, in acelasi timp, un puternic agent antibacterial care lupta cu succes impotriva infectiilor si reduce inflamatiile din corp. Unii specialisti au aratat, pe baza studiilor, ca uleiul de oregano poate trata afectiuni precum diareea si giardia. In plus, este foarte des folosit si ca tratament eficient in afectiunile cailor respiratoare superioare.

Menta este unul dintre cei mai buni prieteni ai stomacului. Aceasta are capacitatea de tratare a diverselor probleme existente in sistemul digestiv si poate ameliora semnificativ simptomele sindromului colonului iritabil. Consumul, in mod regulat, al suplimentelor si al pastilelor care contin menta poate inlatura astfel de afectiuni permanent.

Turmericul este considerat de medici si de nutritionisti unul dintre cei mai buni agenti antiinflamatori care pot reduce durerile cauzate de osteoartita si de alte conditii inflamatorii. Conform parerilor expertilor, este nevoie doar de un varf de lingura de turmeric la fiecare masa de pranz pentru a reduce complet anumite tipuri de inflamatii. In cazul in care sunt consumate suplimente pe baza de turmeric, doar 4 grame sunt suficiente pentru tratarea unor astfel de afectiuni.