Chiar si cel mai constiincios pacient se poate confrunta cu depuneri de tartru pe dinti, desi are o igiena dentara corecta. De aceea, este recomandat ca periodic sa se realizeze o curatare profesionala a dintilor.

Acest lucru poate fi efectuat printr-un detartraj in sector 2, la clinica Elveto Dent. Detartrajul are rolul de a indeparta rapid si eficient depunerile de tartru si de placa bacteriana, ceea ce va contribui la obtinerea unui zambet frumos si sanatos.

Cum influenteaza detartrajul sanatatea dentara?

Tartrul este una dintre principalele cauze care favorizeaza aparitia bolilor parodontale, motiv pentru care realizarea unui detartraj este absolut necesara a preveni o astfel de afectiune.

Exista mituri conform carora detartrajul determina aparitia sensibilitatii dentare, dar acest lucru nu este complet adevarat. Intr-adevar, imediat dupa procedura, pacientul poate simti o usoara sensibilitate la nivelul dintilor, fiind un efect obisnuit pentru aproape orice tratament stomatologic.

Cabinet stomatologic din Iancului | Detartraj in sector 2 | Elveto-Dent.ro

cabinet stomatologic din Iancului,

De-a lungul timpului, acesta nu ar trebui sa influenteze in mod negativ dantura, ba dimpotriva, ajuta la o curatare mai eficienta si la eliminarea petelor produse de pe dinti, rezultand astfel un zambet mai alb.

Este important insa sa se aleaga cu mare atentie clinica stomatologica la care sa se apeleze, pentru a beneficia de tratamente dintre cele mai moderne, efectuate in mod corect, de medici profesionisti si cu experienta. O astfel de unitate medicala, care se incadreaza in aceasta prezentare, este cabinetul stomatologic din Iancului, Elveto Dent.

Cum se desfasoara procesul de detartraj?

Exista doua modalitati prin care se poate realiza detartrajul, fie manual, cu instrumente speciale, fie cu un dispozitiv cu ultrasunete.

Dintre acestea, cel mai eficient este detartrajul cu ultrasunete, care indeparteaza tartrul si placa bacteriana intr-un timp scurt, in unele cazuri fiind necesara si interventia manuala, mai ales in spatiile interdentare.

Aceasta metoda mixta este abordata si in clinica stomatologica Elveto-Dent.ro, care poate completa detartrajul cu periaj profesional si airflow, pentru ca rezultatele sa fie cat mei eficiente.

O astfel de sedinta de detartraj poate dura intre 15 si 60 de minute, in functie de gradul in care este incarcata dantura si de dimensiunea depozitelor de tartru.