Din ce in ce tot mai multi oameni isi doresc sa poarte haine din colectii deosebite si sa fie cat mai personalizate pentru a putea iesi in evidenta mult mai usor in societate. Ceea ce trebuie sa stiti este ca astfel de nevoi se platesc destul de scump si sunt adresate doar unor anumite segmente de clienti. Procesul de creatie poate fi foarte interesant daca aveti posibilitatea de a va afla in interiorul unui atelier de design, insa munca depusa va fi coplesitoare.

Inca de la inceput trebuie spus ca designe-ul articolelor de imbracaminte personalizate incepe cu un spatiu de creatie. Aici o echipa de specialisti supun mai multe idei la vot si o vor alege pe cea mai buna. In functie de abilitatile fiecarui membru al echipei, responsabilitatile se vor imparti in mod egal. Unii vor face de exemplu desenul pe planse speciale, iar altii vor transpune acelasi model in format digital, utilizand de regula diferite programe speciale de design vestimentar. Indiferent de modul de lucru, cele mai importante schite raman cele de pe calculator. Respectivele schite digitale includ detalii variate, precum culoare, dimensiunile, tipul de croiala, tipul de ata utilzata, eventualele accesorii adaugate, etc.

Aceste idei digitale sunt ulterior compilate in anumite masinari care vor croi modelul standard care va deveni tipar. Ulterior, acest model, impreuna cu detalii despre schitele tehnice, desenele cu detaliile, informatiile despre culori si tesatura vor fi date catre o fabrica pentru a incepe procesul de productie propriu-zis. Ulterior, acest proces de productie va oferi o idee in ansamblu asupra articolelor de imbracaminte realizate, precum si costul total al fiecarui proces de fabricatie in parte. Mai nou, articolele de imbracaminte se vor comercializa in mediul online, pe diferite site-uri de profil.

 De exemplu, pe Larysa.ro, magazine online de haine pentru femei, exista imbracaminte pentru femei si imbracaminte pentru copii.