Pentru pastrarea dintilor si gingiilor sanatoase pentru mai mult timp, este important ca oamenii sa mearga regulat la medicul stomatolog, fiind recomandat cel putin un control dentar pe an. Medicul dentist poate sugera, in cadrul unui astfel de control, o curatare dentara profesionala, cunoscuta sub numele de detartraj.

Aceasta procedura stomatologica are rolul de a indeparta tartrul acumulat pe dinti si sub gingii, ca urmare a reziduurilor de placa ce raman pe dinti si, in cele din urma, se intaresc, in ciuda periajului zilnic. Tartrul poate fi eliminat numai de un profesionist care foloseste diferite tehnici: ultrasunete, si/sau dispozitive mecanice sau particule de carbonat de calciu.

Cum se deruleaza procedura de detartraj?

In timpul consultatiei stomatologice periodice, medicul dentist poate identifica o acumulare de tartru care, in timp si daca nu este curatat, poate duce la aparitia afectiunilor parodontale. Desi exista mai multe tehnici de indepartare a tartrului, medicii de la cabinetul stomatologic din Iancului, Elveto Dent, folosesc un echipament special, cu ultrasunete.

Medicul dentist va trece dispozitivul medical pe suprafata dintilor, care va desprinde si curata depunerile de tartru cu ajutorul ultrasunetelor si a unui jet de apa sub presiune continua, care are rolul de a impiedica incalzirea zonei tratate.

Ulterior, dintii vor fi curatati cu o perie speciala si va fi aplicata o pasta sau un gel abraziv, care va indeparta petele de pe suprafata dintilor si ii va lustrui. De aceea, in urma unei proceduri de detartraj, dintii par nu numai curati, dar si mai albi.

Detartraj sector 2 | cabinet stomatologic din Iancului | Elveto-Dent.ro

Detartraj sector 2

Cum poate fi mentinut rezultatul procedurii de detatraj?

Desi este o procedura stomatologica sigura, care contribuie la mentinerea sanatatii dentare fara durere, detartrajul este recomandat sa fie efectuat de aproximativ doua ori pe an. De aceea, este important ca pacientii sa acorde mare atentie ingrijirii dintilor, astfel incat rezultatele oferite de medicii de la Elveto-Dent.ro prin detartraj sa fie mentinute cat mai mult timp.

Acest lucru poate fi realizat prin periajul dintilor dupa fiecare masa, folosirea atei dentare si dusului bucal. Astfel este obtinuta si mentinuta si sanatatea dentara.