A vinde o carte veche intacta inseamna ca acea carte nu a fost citita si rasfoita niciodata, iar cei ce se ocupa de achizitii carti stiu acest lucru. Ori acest lucru nu este posibil in cazul unor cititori de carti pasionati. Cititorii de carti le-au rasfoit cel putin o data, au facut notite pe marginea paginilor, note de subsol cu pixul, au facut mici insemnari, fara a sti la momentul respectiv ca in viitor vor fi nevoiti sa vanda dintr-un motiv sau altul cartile respective.

Acest lucru nu inseamna ca cei care se ocupa de achizitii de carti vor refuza acele carti cu notite si note de subsol, dimpotriva le vor evalua si in functie de aceste mici insemnari. Specialistii https://www.anticariat-carti.com/ vor oferi un pret mai mare pentru cartile cu autograf, iar cartile cu astfel de notite vor fi analizate cu atentie, existand posibilitatea de a primi un pret mai bun.

Cum sunt evaluate cartile cu diferite notite de catre cei ce se ocupa de achizitii carti?

Toate cartile sunt analizate cu atentie de catre specialisti inainte de a fi cumparate. Fiecare carte este rasfoita, astfel incat sa nu existe pagini rupte sau foarte deteriorate. In functie de conditia in care se afla o carte, aceasta va primi un anume pret din partea achizitorilor de carti.

Ulterior, cartile sunt reconditionate si comercializate altor persoane, de aceea trebuie sa se afle intr-o stare cat mai buna. Sunt si cazuri in care in paginile cartilor sunt gasite notite interesante, sublinieri si note de subsol facute cu pixul sau cu creionul. In acest caz, cumparatorii le apreciaza deoarece acestea ofera esenta sau intriga prin sublinierile facute.

Achizitii carti | Unde vand carti | Anticariat-carti.com

achizitii carti

Cat de valoroase sunt cartile cu autograf?

Cartile cu autograf sunt apreciate atat din punct de vedere financiar, cat si din alte puncte de vedere de catre specialisti, dar si de catre cumparatori. In concluzie, unele notite facute pe cartile vechi se pot dovedi valoroase pentru generatiile urmatoare. Indiferent care ar fi motivul pentru care oamenii iau decizia de a-si vinde cartile vechi, acestea vor fi apreciate de alti cumparatori care se vor bucura sa retraiasca unele lecturi demult uitate, sa regaseasca informatii importante si sa aiba in colectia personala carti cu autograf.

Cumparatorii de carti se ocupa de achizitionarea de carti din orice domeniu, inclusiv literatura, teatru, carti de dragoste, stiinte exacte, dictionare si enciclopedii, dar mai ales carte veche romaneasca si straina cu autograf pentru colectionari.