Vinul este una din cele mai delicioase si mai sanatoase bauturi alcoolice, pe care si medicii il recomanda, in cantitati moderate. Vinul este licoarea bahica ce trebuie degustata, aromele trebuie sa inunde papilele gustative, acesta nu se bea oricum si oricand. Un decantor de vin este o investitie importanta si o achizitie interesante pentru cei care prefera sa consume din cand in cand un pahar de vin natural si bun, in detrimentul bauturilor alcoolice care se gasesc pe piata. Folosirea unui decantor de vin de calitate poate schimba pana si gustul vinului, dar si experienta persoanei care se bucura de aceasta licoare de buna calitate si foarte apreciata.

De ce ai nevoie de un decantor de vin?

Decantorul de vin este un recipient de servire al vinului, care are scopul principal de a-l decanta si care este folosit de regula pentru vinul rosu, dar si pentru whisky, coniac sau bourbon. Decantorul de vin are un rol important in aerare, asadar expunerea vinului la aer ajuta la intensificarea aromelor, ceea ce inseamna ca toti consumatorii se vor bucura de un pahar de vin mai gustos si vor simti toate aromele acestuia. In plus, acest dispozitiv separa sedimentele care se depun pe fundul decantorului, ceea ce inseamna ca vinul va fi doar lichid. Un decantor de vin bun va face ca pana si vinul ieftin sa aiba un gust deosebit.

Cum alegi decantorul de vin?

Consumatorii de vin au la dispozitie mai multe modele de decantoare de vin. Acesta trebuie ales in functie de forma si aspect, dar si de utilitate. Asadar, decantoarele de vin cu gatul larg permit patrunderea unei cantitati mari de oxigen si aerarea vinului mai rapida. Decantoarele de vin cu gat ingust sunt mai dificil de curatat insa sunt mult mai bune la separarea vinului de sedimente.

In alegerea decantorului depinde si dimensiunea acestuia, astfel incat cumparatorii pot alege un decantor cu o capacitate mare, pentru o intreaga sticla de vin, sau cu o capacitate mica, pentru un pahar de vin.