Detoxifierea sangelui contribuie la eliminarea toxinelor – ajutand astfel organele interne sa functioneze la un nivel optim. Sangele este cel mai important fluid corporal care transporta hormoni, oxigen si substante nutritive si, de asemenea, elimina deseurile din functionarea tuturor organelor si sistemelor.

Contine zilnic diverse toxine din poluare, alimente si stres. Pe langa toxine, organismul este amenintat de metale grele, microbi, radicali liberi si altele care intra cu usurinta in fluxul sanguin si pot cauza o serie de probleme.

In plus, sistemul imunitar slabeste si persoana devine mai susceptibila la boli. Toate acestea duc la necesitatea purificarii sangelui si a detoxifierii organismului.

Beneficiile purificarii sangelui

  • stimuleaza sistemul imunitar, imbunatateste aspectul pielii si sanatatea generala;
  • reduce inflamatia generata de toxinele daunatoare din organism;
  • scade nivelul colesterolului din sange si altele.

Detoxifierea sangelui cu mijloace naturale

Cel mai simplu si mai accesibil mod de a purifica sangele cu remedii naturale este prin includerea unor alimente utile in viata de zi cu zi, care vor contribui la imbunatatirea sanatatii generale si a functionarii organelor si sistemelor.

Usturoi

Contine fitochimicale care promoveaza detoxifierea ficatului si ajuta la eliminarea excesului de grasime din sange, normalizand astfel tensiunea arteriala si reducand nivelurile ridicate de colesterol.

Se piseaza 3 catei de usturoi, se adauga intr-un pahar cu apa calda si se consuma in fiecare dimineata pe stomacul gol. Se face acest lucru in fiecare zi timp de cateva saptamani pentru a purifica sangele si a scapa de toxine.

Busuioc

Busuiocul are un puternic efect de purificare a sangelui prin eliminarea toxinelor daunatoare din organism. Se toaca 10 frunze proaspete de busuioc si se adauga o lingurita de miere. Se va consuma acest amestec dimineata, pe stomacul gol.

Lamaie

Acidul citric provoaca alcalinizarea mediului si elimina majoritatea toxinelor daunatoare din organism. Se amesteca 3 linguri de suc de lamaie proaspat cu 1 lingura de miere intr-un pahar cu apa calda. Se bea in fiecare dimineata pe stomacul gol, la 15 minute dupa trezire.

Sfecla

Fitonutrientul betalaina din sfecla este motivul puternicelor sale proprietati detoxifiante. Se poate folosi sfecla sub forma de salate sau suc. Combinatia cu mere si morcovi este una potrivita.