Epilarea definitiva a castigat in ultimii 10-15 ani teren in fata epilarii clasice printre pasionatii de frumusete. Daca nu demult, apelarea la procedura epilarii definitive era privita cu scepticism, astazi, majoritatea apeleaza la ea. De ce? Raspunsul este evident. Cresterea pilozitatii este aproape insesizabila dupa terminarea numarului de sedinte stabilite cu un profesionist. In general, se stabilesc in jur de 12-15 sedinte, repetate la aproximativ o luna. Totusi, trebuie avut in vedere un aspect pentru a elimina o eventuala dezamagire. I se spune epilare „definitiva”, insa pot reaparea fire depigmentate pe suprafata lucrata dupa o perioada de timp. Astfel, procesul trebuie sa fie progresiv si repetat macar o data la un an, in functie de nevoie.

Iata cateva proceduri actuale de epilare definitiva

  • Epilarea definitiva cu Laser – reprezinta cea mai eficienta modalitate de a indeparta foliculii de par. Tehnologia cu laser de ultima generatie permite tehnicienilor sa o abordeze pe o gama variata de clienti, indiferent de sezon. Este, poate, cea mai interesanta si studiata tehnica de estetica medicala a momentului. Protocoalele de tratament trebuie respectate cu strictete pentru a oferi un confort ideal. Este bine de stiut ca ca laserele pentru fotoepilare se gasesc exclusiv in centrele medicale, si utilizate doar de catre personalul medical. Avantajul utilizarii este ca laserul este util pentru toate tipurile de pilozitate, de la parul blond si subtire, la cel negru, matur.
  • Epilarea definitiva cu IPL (Lumina Intens Pulsata) – spre deosebire de epilarea cu laser, cea cu IPL creeaza mai putina caldura directionata catre foliculii pilosi, nu catre tegument. Deci, se poate spune ca este mai putin eficienta decat epilarea cu laser. Insa avantajul ei este reprezentat de faptul ca nu are o actiune de ardere foarte violenta, fiind mai confortabila. Eficienta procedurii se raporteaza si la o piele de culoare inchisa. Clientii interesati trebuie sa stie ca in saloanele de cosmetica este utilizata doar procedura de epilare cu IPL, asta pentru a clarifica situatia.

In ambele cazuri de epilare definitiva, rezultatele sunt incredibile. Desi pretul pe sedinta variaza in functie de salon, cabinet medical, investitia este benefica pe termen lung. Se poate efectua epilarea definitivă facială (epilarea mustatei, barbiei, perciunilor) si epilarea corporala (epilarea picioarelor, a bratelor, epilarea inghinală, epilarea interfesieră, epilarea axilei, epilarea părului de pe spate). Multe doamne, si, de ce nu, domni, isi iau ramas-bun de la epliarea clasica. Multumim tehnologiei estetice!