Daca lipseste un singur dinte, un implant sau o coroana dentara il poate inlocui. Un implant dentar inlocuieste atat dintele natural pierdut, cat si radacina acestuia.

Implantul dentar fast and fixed ofera mai multe avantaje fata de alte optiuni de inlocuire a dintelui. In plus fata de apectul estetic si cel functional al dintelui implantat, acesta poate inlocui un singur dinte fara a sacrifica sanatatea dintilor vecini. Deoarece implantul dentar inlocuieste si radacina dintelui, osul maxilar va fi si mai bine pastrat. Implantul dentar se integreaza perfect in osul maxilar, contriuind la mentinerea sanatoasa si intacta a osului maxilarului. Pe termen lung, un implant singular poate fi mai estetic si mai usor de intretinut decat o punte dentara.

Implantarea unui dinte este o munca de echipa intre pacient si medicul dentist. In urma unei consultatii amanuntite, stomatologul va putea stabili unde si cum trebuie plasat implantul. In functie de starea specifica a pacientului si tipul de implant ales, se va creea un plan de tratament personalizat si adaptat pentru a satisface toate nevoile. Implantul poate avea loc atunci cand: lipseste un singur dinte, lipsesc mai multi dinti, lipsesc toti dintii. Acesta este un protocol pentru implantul dentar obisnuit, insa implantarea prin tehnica fast and fixed este mult mai simpla si rapida pentru ca termenul de executie este mult mai rapid, nu necesita sinus lifting si nu necesita aditie de os.

Dupa cum este de asteptat, in urma implantarii trebuie sa respectati anumite reguli de intretinere si igiena. Ingrijirea orala si vizitele regulate la clinica stomatologica sector 1, Dental Place pentru monitorizarea implantului, dintilor si a gingiei, vor fi cele care vor desavarsi succesul interventiei.

Detalii gasiti pe Dental-place.ro unde aveti posibilitatea sa faceti un tur virtual al clinicii stomatologice, sa cunoasteti echipa medicala, dar mai ales sa programati o intalnire cu un specialist stomatolog.