De cele mai multe ori efectele adverse ale extractiilor stomatologice sunt minime. Explicatiile medicului stomatolog si instinctele pe care le aveti va vor scoate din dificultate.

In prima ora dupa ce ati avut extractie de masea, muscati usor dar ferm pe compresele sterile care au fost plasate local. Nu le indepartati, cu exceptia cazului in care sangerarea este abundenta si acestea trebuie schimbate. In mod obisuit, ar trebui sa eliminati compresele dupa 45-60 de minute sau sa le schimbati, in functie de necesitate si recomandarea medicului. Nu uitati ca sangerarea orala este reprezentata de o cantitate mica de sange si o cantitate mare de saliva.

In prima zi nu solicitati zona sensibila, nu clatiti agresiv si nu mestecati alimente prea calde sau prea reci. Daca simtiti nevoia, va puteti spala pe dinti, insa periati bland si evitati zona extractiei. Fumatul va intarzia vindecarea, cauzand disconfort, de aceea se recomanda renuntarea la fumat in timpul fazei de vindecare.

Ar fi indicat sa evitati, pe cat posibil, activitatile solicitante in ziua extractiei. Oboseala si efortul vor avea ca rezultat cresterea incidentei sangerarilor, umflaturilor, durerilor. Este foarte importanta hidratarea, de aceea beti cat mai multe lichide si hraniti-va corespunzator.

Aparitia umflaturilor este un fenoment normal in urma unei extractii si nu va dura decat maxim 2-3 zile dupa extractie, acestea pot fi minimizate prin utilizarea compreselor de gheata, aplicate ferm pe obraz in zona umflaturii.

Pe langa umflaturi, ar putea aparea si durerea, insa aceasta va fi oprita daca veti urma un tratament prescris de medicul stomatolog. Daca luati prima pilula imediat dupa interventie, veti gestiona eficient orice disconfort ulterior. Durerea severa ar trebui sa apara si sa fie diminuata medicamentos, in primele 6 ore dupa interventie. In cazul durerii insuportabile care nu poate fi stopata cu medicamentele prescrise, ar trebuie sa reveniti la cabinetul unde vi s-a facut extractia.

La clinica stomatologica din sector 2, Elveto Dent, puteti avea parte de cele mai blande extractii dentare. Dupa 13 ani de experienta in stomatologie, va veti simti in siguranta pe tot parcursul interventiilor! Pentru informatii suplimentare sunteti asteptat si pe site-ul Cabinetstomatologicsector2.ro.