Cu ceva ani in urma, o masina de spalat vase putea fi intalnita doar in hoteluri, restaurante si apartamente de lux. Astazi, masina de spalat vase este un electrocasnic prezent in aproape toate gospodariile fiind considerat un element de baza in bucatariile moderne. Pe piata cei interesati vor gasi o serie intreaga de modele diferite de masini de spalat vase.

In primul rand, doritorii ar trebui sa se decida asupra modelului – independent sau incorporabil. Un alt lucru important de luat in considerare este dimensiunea, care trebuie adaptata la nevoile si preferintele utilizatorilor.

Pentru doua persoane este suficient un model de 45 cm latime, in timp ce pentru familiile mai mari sunt recomandate masinile de spalat vase cu latimea de 60 cm, deoarece acestea pot spala un numar mai mare de vase.

La masina de spalat vase, se poate alege programul si temperatura potrivita in functie de gradul de murdarire si tipul de vase. Se introduc pur si simplu vasele murdare in masina, se porneste programul si gata. Utilizatorii isi pot folosi timpul pentru a se relaxa, iar dupa, vasele lor vor fi perfect curate.

Ce costuri au facturile?

Factura la apa de la sfarsitul lunii se poate diminua semnificativ daca masina de spalat vase este folosita in mod chibzuit. Daca se programeaza un singur ciclu de spalare la finalul zilei sau dupa ce s-a luat ultima masa, cu siguranta va fi o economie la apa. Daca insa oamenii prefera sa spele vasele imediat cum s-au murdarit, se poate ca masina de spalat vase sa nu fie solutia potrivita.

Multe persoane sustin ca aceasta consuma cantitati foarte mari de energie electrica. Cu toate acestea, se stie ca tehnologia este intr-o continua evolutie, iar producatorii isi echipeaza in permanenta dispozitivele cu solutii moderne care sa reduca consumul de apa si electricitate.

Prin urmare, atunci cand se alege o masina de spalat vase, ar trebui sa se tina cont de clasa energetica, precum si de prezenta programului ECO. La astfel de dispozitive, un ciclu de spalare utilizeaza de trei ori mai putina apa decat spalarea normala.