Lupta prin Mordor se rezuma la dorinta pentru a afla adevarul cu privire la spiritele care te constrang, pentru a descoperii originile sursei de putere a inelelor si pentru a te confrunta direct cu maleficul Sauron in noua serie Middle-earth.

In joc, playerul o sa controleze un personaj numit Talion, un luptator al Portii Negre, care in mod normal il supraveghea pe Mordor si care se trezeste brusc ca toti cei dragi, familie, prieteni, au disparut. Astfel, acesta este antrenat sa lupte impotriva celor care sunt vinovati, dar inainte de asta trebuie sa ii identifice si sa devina puternic pentru a-i distruge. Povestea jocului va este prezentata la inceput, moment in care veti descoperi ca nu este un simplu joc, ci o poveste care captiveza si care va atrage sa faceti partedin ea. De asemenea, efectele speciale sunt prezente si o sa va faca sa doriti sa incepeti sa jucati cat mai repede.

Inedit la acest joc este faptul ca atat inamicii, cat si misiunile si personajul, se adapteaza in functie de modul in care playerul controleaza personajul si de modul in care ataca. Acest lucru este interesant, deoarece nu exista o varianta unica a modului in care misiunile se pot termina, iar jocul poate fi accesat de oricine, chiar si de catre un player incepator.

In cazul in care nu sunteti adeptul jocurilor cu monstri, ar trebui sa stiti ca aici o sa intalniti multi si ca va trebui sa ii omorati. De fapt, toate personajele umane sunt foarte frumos realizate, insa monstrii sunt urati si scot sunete ciudate.