In zilele noastre din ce in ce mai putine fete sunt dispuse sa invete meserii, iar croitoria se pierde printre degetele femeilor in varsta care si-au mancat meseria pe paine, asa cum se spune din popor.

Ar trebui sa nu subapreciem aceasta arta si sa ne dam seama ca societatea consumerista si lipsa banilor ne impinge sa mai facem cateva lucruri si pentru noi, singure cu mainile noastre.

Asadar, daca vrem, spre exemplu sa facem o fata de masa ce trebuie sa facem este sa cumparam material de la unul dintre depozitele de materiale care se gasesc prin Bucuresti: la piata Unirii sunt cateva, la piata Obor, dar si in Pantelimon la capatul tramvaielor. Trebuie sa masuram masa si sa stim ce dimensiuni avem nevoie. Apoi, trebuie sa taiem materialul ales si cumparat pe dimensiunile necesare, masurand cu grija cu rigla ori cu centimetrul. Dupa care, putem baga in priza masina veche mostenita de la mama si sa incercam sa vedem daca mai stim sa coasem pe o bucata de material de care nu avem nevoie, ca sa nu stricam fata de masa. Daca totul merge ca planuit, atunci nu mai este necesar decat sa facem un tiv de 5 centimetri de jur imprejurul bucatii de material taiate.

Nu e deloc complicat, nu ca atunci cand ne dorim sa executam haine handmade sau alte accesorii handmade. Pentru acestea exista site-ul Handmade4u.ro de unde ne putem cumpara lucruri foarte interesante.