Inainte de a achizitiona un dispozitiv IT, oamenii trebuie sa se intrebe cine il va folosi si in ce scop, abia atunci vor sti daca merita sa investeasca in produse noi sau daca ar fi mai bine sa cumpere calculatoare second hand pentru membrii familiei sau pentru angajatii ori invataceii care abia se initiaza in tainele internetului si nu numai. Exista mai multe categorii de potentiali utilizatori ai calculatoarelor second hand, printre care si cei incepatori, dar si cei avansati in mediul online si in ceea ce priveste cunostintele IT.

Caracteristicile utilizatorilor de calculatoare second hand

Prima categorie de utilizatori de calculatoare second hand sunt copiii, tinerii care au nevoie de un calculator pentru a gasi informatii in ceea ce priveste temele si proiectele pe care le au de efectuat la scoala, dar si cei care abia invata tainele Word-ului, Excel-ului, cum sa foloseasca un motor de cautare si ce le poate oferi o pagina de internet.

De asemenea, calculatoarele la mana a doua mai pot fi folosite si de catre varstnicii care nu sunt foarte familiarizati cu conceptul utilizarii unui dispozitiv IT, insa doresc sa investe pentru a tine legatura prin mesaje sau apeluri video cu copiii si nepotii plecati in strainatate. Pentru aceasta categorie de utilizatori, calculatoarele second hand sunt mai mult decat suficiente din punct de vedere al specificatiilor tehnice, dar si din punct de vedere al pretului.

Calculatoare second hand | It-sh.ro

calculatoare second hand

Un computer la mana a doua va asigura intotdeauna ceea ce ii este necesar unui angajat dintr-o companie de mici dimensiuni, pentru care nu este necesar un computer foarte perfromant pentru simpla introducere a unor date sau pentru prezentari si proiecte simple, cautari si e-mailuri trimise colaboratorilor, furnizorilor si celorlalti angajati.

In schimb, un computer second hand nu se va dovedi o investitie prea eficienta pentru pasionatii de gaming, pentru cei care au de facut lucrari ample, au de lucrat la proiecte de design si de grafica, pentru cei care au nevoie de o memorie mai mare si de caracteristici mult mai moderne si mai ample. Totodata, graficienii, cei care lucreaza cu programe de grafica si de editare noi, personalul companiilor mari care au nevoie de un computer performant care sa faca fata cerintelor superiorilor nu sunt foarte avantajati de achizitionarea unui computer second hand.

In oferta magazinului online It-sh.ro exista o gama foarte variata de produse second hand la cel mai bun raport calitate-pret.