O parte dintre micutii care ajung la PSY AA Concept, un cabinet de psihoterapie din Iasi in care sunt ajutati si copiii, au simptome specifice anxietatii sau depresiei. Desi pare surprinzator, foarte multi copii se confrunta cu frica si cu grijile sau se simt tristi si fara speranta din cand in cand. Desi anumite sentimente de frica sunt considerate normale la copii, grijile persistente si starile accentuate de tristete pot fi cauzate de depresie sau anxietate – doua afectiuni cu care sunt diagnosticati din ce in ce mai multi copii.

La copii, fricile puternice apar in diverse stadii de crestere. De exemplu, micutii cu varsta cuprinsa intre 1 si 4 ani se simt nelinistiti atunci cand sunt departe de parinti, chiar daca exista o alta persoana care le ofera atentia si grija de care au nevoie. Aceasta este o forma de anxietate de separare, pe care un psihoterapeut bun stie cum sa o abordeze. De asemenea, atunci cand parintii observa ca cel mic nu mai este interesat de activitatile si jocurile preferate, se simte deznadajduit in situatii pe care le-ar putea gestiona cu usurinta sau este lipsit de motivatie si de energie, se recomanda o scurta intrevedere cu un psihoterapeut, care poate evalua situatia in mod corect.

Psihoterapie din Iasi | psihoterapeut in Iasi | Psyaa.ro

psihoterapie din Iasi

Sedintele de psihoterapie – tratament pentru depresie si anxietate

La fel ca in cazul adultilor, nici copiii nu fac exceptie cand vine vorba de vizitele la psihoterapeut in Iasi, la PSY AA Concept. Sedintele de psihoterapie pentru micuti nu sunt un moft sau un rasfat, ci o necesitate. In caz contrar, fricile si traumele ii vor insoti pe copii toata viata, transformandu-i in adulti nesiguri pe ei, cu probleme de comportament, cu reactii si perceptii gresite, care se vor confrunta tot timpul cu povara depresiei si a anxietatii. Datoria parintilor este aceea de a avea grija de copii din toate punctele de vedere, iar atunci cand este cazul, sa apeleze la specialisti care pot ajuta copiii. Pentru ajutor specializat, parintii pot apela la Psyaa.ro, un loc in care micutii isi pot infrunta anxietatea si depresia cu ajutorul unui super erou din lumea reala: psihoterapeutul.