Animale

In cazul in care locuiti intr-o zona in care iernile sunt grele si reci, atunci probabil ca aveti deja o rutina prin care va pregatiti pentru a trece cat mai usor peste acest anotimp – va schimbati garderoba, pregatiti masina si izolati casa. Nu uitati insa ca daca aveti un caine, si acesta trebuie ingrijit putin mai tare iarna, pentru a ramane sanatos si pentru a se simti confortabil. Iarna este grea si pentru el si exista cateva pericole care il ameninta.

  • Nu va lasati cainele afara nesupravegheat si fara un adapost incalzit (asta in cazul in care stati la curte). Chiar daca el are blana, asta nu inseamna ca ea ii tine cald si la -20 de grade. Desi unele rase (de exemplu Husky) se adapteaza mult mai bine la friguri extreme, majoritatea cainilor nu fac fata, iar toti ar trebui sa aiba acces facil la un loc incalzit. Cel mai bine este ca iarna sa stea in casa, insa daca e nevoie sa ii tineti afara, asigurati-va ca cusca lor este incalzita.

  • Cainii mici cu putin par au nevoie de hainute care sa ii protejeze de frig. Rasele care vor profita cel mai mult de haine sunt chihuahua, pinscherii, terrierii si bichonii. Amintiti-va ca nu toti cateii vor tolera hainele, asa ca nu ii fortati. Insa faceti un efort sa ii protejati de frig. De asemenea, pentru cei care locuiesc afara, asigurati-va ca mancarea si apa lor in ingheata. Exista unele castroane speciala care se incalzesc.

  • Aveti grija la labutele lor. Daca cainele dumneavoastra tolereaza, optati pentru niste cizmulite speciale protectoare. Acestea va vor proteja cainele si de obiecte taioase care pot fi ascunse in zapada si ii ajuta sa nu alunece.

  • Daca aveti un semineu in casa, asigurati-va ca acesta este delimitat cu un geam sau un gardulet, deoarece cainele se poate apropia periculos de mult de el.

  • Evitati sa lasati cainele sa manance zapada sau orice altceva de pe jos. Tot felul de obiecte sau chimicale periculoase pot fi ascunse in zapada. De asemenea, daca mananca zapada poate avea probleme la stomac sau chiar hipotermie. Asigurati-va ca are mereu apa proaspata la indemana.