Albania nu este laudata pentru Riviera sa pe degeaba! Inspre partea de sud a tarii, foarte aproape de Corfu, se poate profita de cele mai frumoase plaje, inca nu foarte cunoscute, marginite de apele cristaline ale Marii Ioniene.

Cel mai frumoase plaje din Albania

Plaja Gjipe, un sit inca conservat

Trebuie sa se aleaga aceasta destinatie inainte ca vestea sa se raspandeasca. La 65 km sud de Vlora, intre Drymades si Himara, aceasta intindere de nisip si apa sa translucida sunt inca putin cunoscute. Trebuie spus ca aceasta mica plaja albaneza cu pietris, ascunsa la capatul unui canion, trebuie castigata. Drumul de pamant stancos, presarat cu foste buncare din perioada comunista, poate fi accesat cu un 4×4 sau pe jos, cu o plimbare buna de o jumatate de ora. Un loc calm si exotic!

Plaja Pasqyra, cel mai frumos apus de soare din Albania

Numele sau inseamna “oglinda” in albaneza, datorita apelor sale translucide in care se reflecta peisajul. Acest mic golfulet, situat la capatul sudic al tarii, este un decor de carte postala cu reflexiile sale turcoaz si cu apusul sau sublim. Formatiunile stancoase ofera o oarecare intimitate, dar numai daca se ajunge aici inainte de aglomeratie. Alternativ, este posibil sa se faca scufundari spre insula vecina Pasqyrave pentru a explora viata subacvatica si pesterile.

Plaja Krorëza, una dintre cele mai salbatice de pe Riviera albaneza

Situat la 15 km nord-vest de Saranda (spre granita cu Grecia), acest golfulet stancos nu este cel mai usor de gasit… si cu atat mai bine! Accesibil cu barca din statiunea din apropiere sau cu caiacul de pe plaja cu plata din Kakoma, la sud, este inca bine conservat. Pe jos, pentru a ajunge acolo trebuie sa se urmeze o poteca de aproximativ 5 km de la plaja Lukova, dar efortul merita!

Plaja Drymades, una dintre cele mai renumite din Albania

Este imposibil sa se mentioneze aceasta intindere de 2 km de nisip fin. Incadrata de plajele din Palasa si Dhërmi, este usor accesibila si are un drum care duce direct la mal. Acest loc popular din Albania ofera, de asemenea, numeroase facilitati si locuri de cazare. Partea cea mai buna este ca aici este posibila si camparea!

Plaja Porto Palermo, ascunsa de ochii lumii

Dominand un golf aproape pustiu si marginit de golfulete de nisip, castelul Porto Palermo este un punct de atractie. Situat la sud-est de Himara, acest fort venetian, intarit in secolul al XIX-lea de Ali Pasa, protejeaza o mica plaja cu acelasi nume, care este inca neatinsa, cu exceptia unei cafenele fermecatoare cu privelisti minunate.