Primavara este momentul perfect pentru a planifica excursii care promit peisaje verzi si luxuriante, natura infloritoare si temperaturi blande. Fie ca se prefera o calatorie pe distante scurte sau medii, exista multe destinatii interesante din care se poate alege.

Iata cateva sugestii pentru o vacanta de primavara reusita!

Cei care sunt in cautarea unei escapade culturale, trebuie sa stie ca sudul Europei este locul ideal pentru a explora cele mai vechi orase de pe Batranul Continent. Intr-adevar, multe dintre orase sunt incarcate de istorie si sunt pline de situri incredibile de descoperit. Printre destinatiile care nu trebuie ratate se numara Atena, cu agora sa antica, Roma, cu Colosseumul, si Venetia, cu canalele sale.

Dar exista si locuri mai secrete de descoperit, cum ar fi Dubrovnik in Croatia, Sintra in Portugalia sau oraselul Brela de pe Riviera Makarska, unde exista plaje frumoase de nisip cu ape turcoaz.

In cele din urma, daca se face o calatorie intre jumatatea lunii mai si jumatatea lunii iunie, Insulele Baleare sunt unul dintre cele mai populare locuri pentru prima baie in Marea Mediterana.

Europa Centrala: aventura in aer liber

Cei care sunt in cautare de aventura in aer liber, atunci trebuie sa ajunga in Europa Centrala care este locul cel mai potrivit. Pentru cei carora le plac drumetiile, Austria ofera o varietate de trasee prin paduri de pini si brazi cu privelisti spectaculoase. Republica Ceha este, de asemenea, o destinatie de luat in considerare, deoarece ofera trasee populare prin pesteri si castele fascinante.

In Elvetia, se poate trenul si sa se descopere Alpii in ritmul prorpiu, in timp ce muntii inzapeziti din Muntenegru invita la schi si snowboarding. Iar pentru iubitorii de natura, Danemarca ofera rezervatii impresionante unde se pot vedea animale salbatice in stare naturala.

America Latina: Toamna sudica

Cei care doresc sa scape de emisfera nordica si sa experimenteze un anotimp diferit, trebuie sa mearga in emisfera sudica. America Latina este binecuvantata cu o varietate extraordinara de peisaje, iar culorile toamnei sudice sunt magnifice. Chile si Peru gazduiesc comori arheologice fascinante, in timp ce Brazilia ofera safari de neuitat in rezervatiile sale naturale protejate.