Pentru cei care folosesc zilnic computerul sau laptopul, nu este o noutate faptul ca unele programe sunt folosite zilnic, in timp ce altele sunt folosite foarte rar sau chiar deloc. Sunt programe care nu trebuie sa lipseasca din niciun calculator, dar si programe care pot lipsi cu desavarsire si niciun utilizator nu le va duce lipsa.

Unele programe nu sunt obligatorii sa fie instalate, dar pentru utilizatorii zilnici, sunt solutii absolut necesare care au rolul de a asigura necesitatile zilnice pentru a rula aplicatii si pentru a naviga in siguranta pe internet.

  • Programele antivirus si browserele de internet – folosite zilnic

Cu siguranta exista programe ce sunt folosite zilnic atat de catre cei care lucreaza de acasa, de la birou, cat si de cei ce folosesc computerul sau laptopul pentru distractie si relaxare. Un program antivirus nu trebuie sa lipseasca din niciun calculator, orice program fiind bun atata timp cat are update-urile la zi, recunoaste, izoleaza si elimina virusii si protejeaza datele utilizatorilor.

In alta ordine de idei, zilnic vor fi folosite si browserele de internet, fie ca este vorba despre Internet Explorer, Mozilla Firefox sau alt program. Specialistii recomanda Mozilla Firefox care este un program stabil si usor de folosit, chiar intuitiv, pentru care utilizatorii nu au nevoie de multe cunostinte in IT pentru a-l configura pe placul lor.

  • Flash player, Adobe PDF reader, Microsoft Office – folosite zilnic de catre utilizatori

Programul Flash Player este foarte important pentru ca fara el nu se pot urmari filmulete pe Youtube sau orice alte filmulete prin intermediul browserului de internet. Pentru a instala Flash Player nu este nevoie de cunostinte in domeniu si nici de foarte multi bani investiti, fiind un program free download.

De asemenea, Adobe PDF reader este un program foarte important care deschide toate programele. Pdf fara de care utilizatorii nu isi pot duce la bun sfarsit planul de afaceri sau atributiile de serviciu, ori nu pot sa isi faca temele.

Nu in ultimul rand, suita Microsoft Office este foarte importanta pe orice computer sau laptop pentru ca fara aceasta nu pot fi deschise documente de tip Word sau Excel si nu pot fi realizate proiecte.