Stomatologie fara durere

Uneori ne confruntam cu dureri de dinti, carora nu le putem gasi cauza si incepem sa ne punem o serie de intrebari si sa ne ingrijoram in aceasta privinta. Trebuie sa fim informati si sa putem sa ne dam seama de ce apar durerile, pentru a sti cum sa procedam.
Sensibilitatea dentara
In unele cazuri, sensibilitatea dentara apare odata cu retragerea gingiei si expunerea radacinii dintelui, care preia stimulii exteriori si ii transmit nervului. In acest fel, apar durerile de dinti suparatoare. Tratamentul in acest caz se poate face utilizand paste de dinti special sau cu geluri ce contin fluor.
Cariile
De obicei cariile dentare sunt principalele responsabile pentru durerile de dinti. Acestea apar atunci cand bacteriile din cavitatea bucala descompun zaharurile si produc acizi, care ataca smaltul si dentina, producand fisuri in rofunzimea dintelui. Cand acestea se dezvolta, nervul este expus si se ajunge la inflamarea pulpei dentare, caz in care va fi necesara obturatia canalului respectiv.
Pentru a preintampina aceste situatii neplacute, trebuie sa facem vizite regulate la medicul dentist. Clinica Dental Crown Health este o clinica stomatologica in sectorul 3, unde vom gasi oricand o echipa de profesionisti capabili sa ne rezolve aceste probleme. Pentru ca aici beneficiezi de un tratament de stomatologie fara durere, te poti adresa cu toate increderea, accesand site-ul cabinetstomatolog.ro
Parodontoza
Parodontoza poate fi o alta cauza pentru care simtim dureri de dinti, pentru ca in acesta caz inflamarea gingiei si sangerarea acesteia provoaca miscari ale dintilor, dar si anumite acumulari bacteriene in santul gingival, care in timp ataca atat dintele, cat si gingia.