Azil de batrani Bucuresti

Dementa este o boala foarte grea si se manifesta prin pierderea treptata a functiilor creierului (gandire, memorie, limbaj, invatare, reflexe). Uneori boala avanseaza repede, iar alteori mai lent, insa de fiecare data cand o persoana se confrunta cu aceasta afectiune, are nevoie de mai multa grija si atentie.

Partea cea mai complicata la persoanele suferinde de dementa este ca la un moment dat ajung sa depinda de cineva pentru activitatile de rutina, precum ingrijirea personala, mancatul, sau mersul la cumparaturi. Persoanele afectate nu realizeaza cand trebuie sa renunte la anumite lucruri pe care le fac, asa ca ramane de datoria familiei sa le explice si sa ii convinga sa se lase ingrijiti de altii.

Cel mai periculos lucru pe care il poate face o persoana careia nu ii mai functioneaza creierul asa cum trebuie este sa se urce la volan. Isi pune propria viata in primejdie, dar si a celorlalti participanti la trafic. Daca o mare parte din programul lor zilnic insemna sa se urce la volan, atunci va fi destul de greu sa ii convingeti sa nu o mai faca.

De multe ori, persoanele bolnave nu isi asculta familia atunci cand primesc sfaturi despre sanatatea lor. Daca aveti de-a face cu cineva incapatanat, puteti apela la un specialist care sa ii povesteasca cat de periculos este sa conduci cand suferi de o afectiune neurologica. Puteti contacta medicul de familie sau pe cel care a pus diagnosticul. S-ar putea sa aiba mai multe sanse decat dumneavoastra.

In cazul in care nu colaboreaza cu un medic, puteti incerca mai multe tactici de a-i convinge sa renunte la masina. In primul rand, tratati-i cu respect. Nu le vorbiti de sus si nu le spuneti doar ca trebuie sa nu mai conduca. Spuneti-le ca intelegeti prin ce trec si prezentati-le dezavantajele actiunilor lor.

De asemenea, din cauza ca boala afecteaza memoria, asteptati-va sa purtati aceasta conversatie de mai multe ori. Cu sigurata este dificil si stresant si pentru dumneavoastra, dar nu uitati ca persoana aceea nu si-a dorit sa se imbolnaveasca.

Daca va este foarte dificil sa mai aveti grija de persoana bolnava de dementa, puteti oricand sa o internati intr-un azil de batrani Bucuresti. La Casasfandrei.ro, camin privat Bucuresti, avem o grija deosebita de fiecare pacient in parte.