Orice antreprenor care isi doreste sa aiba succes in afacerea pe care o conduce are nevoie de un plan bine pus la punct, care sa il propulseze exact catre statutul pe care si-l doreste. Pentru ca o afacere sa devina vizibila, trebuie sa se adreseze, mai inainte de toate, potentialilor clienti, pentru ca acestia sunt cei care pot imbunatati activitatea unei companii sau care, din contra, o pot inrautati.

Din fericire, specialistii in antreprenoriat au pus cap la cap cateva metode de promovare, prin care sa se pastreze o legatura stransa intre o companie si client. In cele ce urmeaza sunt prezentate cateva idei de care orice afacerist trebuie sa tina cont.

  1. Promovare cu ajutorul continutului

Continutul de calitate care sa se adreseze in mod direct potentialilor clienti, dar si celor fideli este puntea de legatura dintre o companie si acestia. Odata ce a fost bine conturata, va fi de-a dreptul dificil de doborat. Din acest motiv, specialistii StartingUp.ro spun ca un continut de calitate construit metodic si treptat poate atrage clienti de calitate si ii pot fideliza.

  1. Promovare cu ajutorul SEO

Motoarele de cautare, cum ar fi Google sau Bing, pot plasa o afacere in primele rezultate in cazul in care activitatea sa este ireprosabila, iar afaceristul investeste intr-un SEO de calitate. Traind intr-o era tehnologica, este important ca orice idee de afacere sa fie sustina prin SEO astfel incat sa ajunga cat mai usor la clienti sau la publicul tinta.

Metode de promovare | idee de afacere | StartingUp.ro

Metode de promovare

  1. Promovare cu ajutorul email marketing-ului

Email marketing-ul nu trebuie sa fie sub nicio forma neglijat, asa cum ar considera unele persoane, pentru ca aceasta metoda are capacitatea de a atrage si mai multi clienti. Daca abonatii primesc in mod constant informatii utile si sunt tinuti la curent cu reducerile si ofertele aplicate la diverse produse sau servicii, vor fi mult mai motivati sa urmareasca in continuare activitatea firmei respective.

Afaceristii care au nevoie de o noua perspectiva in ceea ce priveste extinderea unei afaceri prin metode eficiente de promovare, pot lua in considerare sfaturile specialistilor StartingUp.