Babylon a fost lansat in cinematografe pe data de 18 ianuarie 2023. Daca vreti sa stiti daca Jack Conrad a existat sau nu cu adevarat cititi randurile de mai jos. Cu o intriga centrata asupra tranzitiei de la filmele mute la filmele sonore la sfarsitul anului 1920 si cu o distributie excelenta, putem spune despre Babylon ca detine toate ingredientele pentru a deveni un film de succes.

Comparatiile dintre acest film si Once Upon a Time in Hollywood realizat de Quentin Tarantino vor fi cu siguranta numeroase desi ar fi mai multe de spus in aceasta privinta, ambele filme sunt epopei de trei ore, plasate intr-un punct de cotitura in istoria Hollywood-ului, cu Brad Pitt si Margot Robbie in rolurile principale. Poate ca cea mai mare asemanare este intrebarea care planeaza asupra filmului Babylon per ansamblu: Jack Conrad este bazat pe o persoana reala?

Este Jack Conrad bazat pe o persoana reala?

Nu, Jack Conrad nu este bazat pe o persoana reala. Desi Jack Conrad este un personaj original creat de Damien Chazelle, scenaristul si regizorul a dezvaluit ca s-a inspirat, in special, din John Gilbert, pe langa alte cateva vedete de cinema. John Gilbert, unul dintre cei mai bine platiti actori ai anilor 1920, a fost angajat de MGM, la fel ca si Jack Conrad. La fel ca personajul lui Pitt, Gilbert a fost si el casatorit de mai multe ori. Personajul interpretat de Olivia Wilde isi imparte prenumele cu sotia lui Gilbert, Ina Claire.

Celelalte sotii ale lui Jack Conrad din film sunt, de asemenea, bazate pe persoane reale. Sotia sa maghiara, Olga Putti, este un omagiu adus Liei De Putti, iar Estelle, interpretata de Katherine Waterston, se bazeaza pe Virginia Bruce, care si-a facut un nume pe Broadway si in filme.

Se pare ca prietenia dintre Jack Conrad si George Munn reflecta prietenia lui Gilbert cu Paul Bern, care a murit si el prin sinucidere. In urmarirea decaderii lui Jack Conrad atunci cand filmele au trecut la sonorizare, filmul foloseste unele detalii din viata lui Gilbert, care a avut un succes comparativ mai mare in mentinerea carierei sale.

In film, Jack moare prin sinucidere. Gilbert, pe de alta parte, a murit din cauze naturale. De fapt, la fel ca Jack, Gilbert a suferit de alcoolism, ceea ce i-a deteriorat sanatatea si a dus la moartea sa. Chazelle a folosit toate aceste detalii din viata lui Gilbert si le-a incorporat in Jack Conrad pentru a-l face pe acesta cat mai realist posibil. Prin urmare, Jack Conrad nu se bazeaza pe o persoana reala.