Capitala poate parea, a priori, un oras scump, dar in realitate exista multe lucruri de facut in Buenos Aires gratuit. In aceasta selectie vor fi parcuri si gradini unde turistii se pot distra, vizite ghidate la cladiri guvernamentale, piete, plimbari si multe altele.

Caminito in cartierul La Boca

In cartierul clasic La Boca vizitatorii vor gasi unul dintre locurile de vizitat gratuit din Buenos Aires.  Caminito este o strada transformata in muzeu de-a lungul careia exista o serie de case colorate, pictate de artista Quinquela Martín, numite „conventillos”. Calatoria nu este lunga, dar sunt multe de vazut, de la coltul clasic la o serie de lucrari artistice. Evident, turistii pot asculta tango in timpul vizitei si cumpara un suvenir frumos.

Piata de antichitati San Telmo

Unul dintre lucrurile de facut gratuit in Buenos Aires este vizitarea Targului de antichitati San Telmo care are loc in fiecare duminica dimineata. Nu numai ca ofera diferite tipuri de articole de epoca si artefacte de vanzare, dar are si o sectiune de fructe, legume si carne, precum si unele restaurante. Nu trebuie ratate nici spectacolele de strada din imprejurimi.

Gradina Botanica Carlos Thays

In lista de lucruri de facut in Buenos Aires gratuit, nu se poate rata Gradina Botanica, construita de peisagistul francez Carlos Thays in 1898, dupa care este numita. Aici se pot gasi mai mult de 10 mii de specii de plante si copaci. Un loc foarte linistit in cartierul Palermo, ideal pentru a citi o carte sau a studia.

Casa roz

Unul dintre lucrurile care se pot face gratuit in Buenos Aires este un tur ghidat la Casa Guvernului, numit si „La Rosada”. Include un tur al celor mai reprezentative camere si sali ale cladirii, putand accesa locul unde se face pasul de comanda si asumarea noului presedinte, camera in care sunt fotografiile tuturor presedintilor, balconul prezidential din care s-au tinut cele mai relevante discursuri si chiar Biroul prezidential.

De asemenea, schimbarea garzii este un moment special. Are loc in fiecare zi la 11.00 dimineata. Pentru a vizita Casa Rosada, trebuie rezervare cu 15 zile in avans. Vizitele au loc sambata intre orele 10.00 si 18.00.